Kontroverze oko projekta Ryana Murphyja: Obitelj Versace ne stoji iza serije

Gianni Versace, American crime story
U ponedjeljak, samo nekoliko sati uoči premijernog predstavljanja serije »Ubojstvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča«, obitelj Versace ogradila se od iščekivanog televizijskog projekta producenta Ryana Murphya. Devetodjelna serija u produkciji kuće 21st Century Fox na malim će se ekranima početi prikazivati sljedećeg tjedna. Glavne uloge tumače Edgar Ramírez (Gianni Versace) i Penélope Cruz (Donatella Versace) te Ricky Martin (Antonio D'Amico).

- Obitelj Versace nije odobrila niti je na ikoji način bila uključena u televizijsku seriju o smrti Giannija Versacea. S obzirom na to da obitelj Versace nije odobrila ni knjigu Maureen Orth »Vulgar favours« na kojoj se serija djelomično temelji, niti je sudjelovala u pisanju u scenarija, ovu seriju treba smatrati fikcionalnim djelom, navodi se u priopćenju obitelj pokojnog dizajnera.

Versacea je, podsjetimo, na ulazu u njegovu vilu u Miamiju, 1997. godine ubio serijski ubojica Andrew Cunanan kojeg u seriji glumi 30-godišnji američki glumac Darren Criss.

Iako obitelj nije bila službeno uključena u nastanak serije koja prati dizajnerov profesionalni i privatni život tijekom 1990-ih, poznato je da je njegova sestra Donatella o projektu razgovarala s glumicom Penelope Cruz koja ju je utjelovila u seriji.