KIRK DOUGLAS Ako želite ostati u braku, pokorite se suprugama, lažite im

Kirk Douglas, koji je u srijedu preminuo u dobi od 103 godine, osim veličanstvenom karijerom mogao se pohvaliti i skladnim obiteljskim životom. Legendarni glumac ženio se samo dvaput, a s drugom suprugom Anne Buydens u braku je bio skoro 66 godina.

Rođena Njemica, 100-godišnja Anne, nadživjela je Kirka, a on je svojedobno u jednom intervjuu rekao kako tajna njihova sretnog i dugovječnog braka leži u tome "što ona nikad nije bila impresionirana njim, dok je on sve vrijeme ostao vrlo impresioniran njome".

- Kad smo se upoznali bio sam poput divljeg lava, a s vremenom sam postao kućni ljubimac - rekao je jednom prilikom Douglas, koji nikad nije skrivao činjenicu da je obje supruge - varao.

- Ako vam žena ikad zaprijeti da će vas ostaviti, nemojte čekati da biste otkrili što to znači... Recite joj: 'Ako ikad odeš, ja idem s tobom'. Lažite joj, recite joj da nikad nije izgledala ljepše...

Nijednoj ženi u kriznoj situaciji ne treba milovanje po obrazu, nego intiman zagrljaj... Ujutro joj pripremite doručak, navečer joj ugrijte nožne prste u krevetu i stvorit ćete savršen brak - ovo su samo neki od ljubavnih savjeta koje je Kirk Douglas objavio u svojim memoarima.

Prije Anne Buydens, glumac je bio u braku s Dianom Dill, a ljubio je i brojne holivudske ljepotice - Ritu Hayworth, Marlene Dietrich, Patriciju Neal, Ann Sothern, Gene Tierney...

A aferu s Joan Crawford opisao je ovako: "Nismo ni stigli do kreveta, seksali smo se u hodniku, dok su njezina djeca spavala gore na katu... Sve je bilo rutinski, bez topline", piše Daily Mail.

I u starijoj dobi Douglas se hvalio aktivnim seksualnim životom, za koji je također otkrio jedan koristan i vrlo učinkovit recept - salatu od koprive!

Ljubavne savjete Kirk je dijelio i vlastitoj djeci - tako je sinu Michaelu lani rekao: "Ako želiš ostati u braku, moraš se pokoriti supruzi! Samo nastavi vježbati sve ovo što ja radim sa svojom ženom".