Kako vjetar puše: "Kleo se da neće u Srbiju" - Dino Merlin u Beogradu za 300.000 eura?!

eurosong, dino merlin, dino merlin, koncert, Beograd, dino merlin, Beograd, bojkot, dino merlin, Sarajevo, koncert, dino merlin, koncert, Beograd, marakana, delije, dino merlin, osuda, Dubrovnik, dino merlin, dino merlin
Srdačan razgovor dvojice rođenih Sarajlija nije bio nimalo slučajan, kao što su neki to mogli da pomisle, već isplaniran u namjeri da Tadić nagovori Dinu da konačno promijeni svoje tvrde stavove u vezi s gostovanjem u Srbiji!

- Prigodom njihovog susreta u Sarajevu, Tadić i Merlin su između ostalog popričali o uvjetima glazbenikovog eventualnog dolaska u Srbiju. Tada ga je Boris uputio na svog dobrog prijatelja, stručnjaka iz oblasti marketinga, koji bi bio voljan da preuzme organizaciju Merlinovog koncerta u „Areni". Bosanski pjevač je zatražio honorar od 300.000 eura, ali i ne samo to, već i procenat od prodatih ulaznica - priča za „Alo!" izvor blizak bosanskoj pop zvijezdi i dodaje da su pregovori zapeli upravo zbog financijskog momenta.

Honorar koji Merlin traži jeste ogroman, ali to je cijena njegovog prvog poslijeratnog koncerta u Beogradu. Tadićevi prijatelji pokušavaju ishoditi malo nižu cijenu, ali za sada Dino ne želi da spušta svoju zaradu. Ipak, po svemu sudeći, sve ide u pravcu konačnog dogovora, na zadovoljstvo Merlinove publike u Srbiji - zaključuje izvor "Alo!".