Jeste li znali što muški dodir može uraditi ženama?

Ali, znate li što muški dodir može uraditi ženskom mozgu? Istraživanje obavljeno na jednom engleskom sveučilištu pokazalo je kako ženama, kada ih dodirne muškarac, raste tjelesna temperatura ponekad i za čitav stupanj i pojačano se luče hormoni zadovoljstva.

Zanimljivo je kako isti učinak ima dodir voljenog, ali i svakog drugog muškarca. Najveće promjene u tjelesnoj temperaturi događaju se kada muškarac dodirne žensko lice, što je potpuno nesvjesna reakcija, te ne znači da joj se taj netko tko je dodiruje sviđa. Sve žene koje su sudjelovale u ispitivanju bile su podvrgnute detektoru laži i sve su odgovorile kako nisu primjetile nikakve vidljive promjene ili nešto neobično. Međutim, njihov mozak je "registrirao" muški dodir, podigao je temperaturu i razinu ženskih hormona, što ima izuzetno dobar učinak na zdravlje i vitalnost cijelog tijela.

Znanstvenici tvrde da je ovakva reakcija mozga i organizma posljedica evolucije, te kako je to samo još jedan dokaz koliko nam je dodir potreban i koliko je dobar za naše zdravlje, prenose Novosti RS.