FOTO  Imate li visok krvni tlak: Nasmijete se večeras uz Ejdusa i Trifunovića

Mostar, predstava

Radi se o satiričnom komadu Svetislava Basare, koji mijenja političku tabu temu ne samo za Srbiju nego i za cijeli ex-Yu prostor, a to su tajne službe, državne sigurnosti i kontinuitet rada te službe, ali na jedan krajnje duhovit način", istaknuo je na konferenciji za medije glumac „Hipertenzije" Predsrag Ejdus.

Ejdus objašnjava kako igra umirovljenog inspektora udbe, koji je promijenio tri političke opcije od drevnog komuniste prešao u ekstremnog nacionalistu. Također, spominje i s druge strane mladog novinara koji predstavlja globalističku sliku zemlje, gdje dolazi do drame i obrta na kraju.

„Zadovoljsto je što igramo predstavu 8 godina, a od jeseni s nestrpljenjem očekujemo nastavak ove Basarine priče, što se događa s likovima 10 godina kasnije", kazao je Ejdus.

Svoje uzbuđenje što gostuje u Mostaru nije skrivao ni Branislav Trifunović jer je podrijeklom Mostarac.

„Ono što mi igramo je konstrukcija svega što se događalo, s kojim je Basara locirao najbolje i najbolnije teme na duhovit način koji ubada točno gdje treba", dodaje Trifunović.

Zanimljivo je kako je orginalni naziv ove predstave „Svi smo mi pederi".
„Riječ je o izuzetnoj i dobroj komediji koja je obišla pola svijeta, a nakon Australije čast nam je što su prvi put ovdje kod nas. Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da večeras u 20 sati dođu i nasmiju se uz naše goste u veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače," rekao je organizator Ilko Barbarić.
Ulaznice možete kupiti cijeli dan na blagajni Kosače te na info pultu u Mepas Mallu.