Holivudski glumac Goran Višnjić o filmu 'Gotovina'

goran višnjić, Film Gotovina, Ante Gotovina
Holivudski glumac Goran Višnjić nalazi se pred jednom od najzanimljivijih uloga karijere, onoj umirovljenog generala Ante Gotovine. Snimanje filma 'General', redatelja Antuna Vrdoljaka, je u tijeku.

Višnjić za Dnevnik.hr kaže kako se službeno nije upoznao s Gotovinom, tek kako su imali jedan kratak telefonski razgovor. Na snimanje na Velebit došao je s ravno iz zrakoplovne luke.

- Sve je bilo trčeći. S aerodroma na probu kostima i šminke, pa na jednu emisiju, u auto pa u Gospić... Nisam spavao cijelu noć zbog vremenske razlike, a onda je počelo snimanje. Sad je već bolje. Odmah smo počeli s akcijom da se izbaci trema tako da sad idemo u srž same scene.

Otkriva što će mu biti najzahtjevnije u tromjesečnom snimanju.

- Kod mene osobno sama količina materijala i memoriranje teksta jer naprosto sve smo nabili u jednom vremenskom roku zbog mojih obveza. Ista stvar je kao i kod filma 'Duga mračna noć'. Imat ćemo gadan tempo tri mjeseca, a onda kad ja odem će snimati ostatak.

Ne boji se reakcija ljudi o kojima film govori.

- Ne, htio bih da general Ante Gotovina kad pogleda film kaže 'Odlično je to napravio' ili tako nekako. Još sam sav zbunjen, ali napravit ću najbolje što mogu.