FOTO/VIDEO Heavy rock bend Whitesnake u dvorani “Dražen Petrović” 21. studenog | Hercegovina.Info

FOTO/VIDEO  Heavy rock bend Whitesnake u dvorani “Dražen Petrović” 21. studenog

Heavy rock bend Whitesnake u dvorani “Dražen Petrović” 21. studenog
Predvođeni Davidom Coverdaleom, Whitesnake su prisutni na sceni još od 1978., a svjetskom turnejom obilježavaju glazbu nastalu prije samog osnivanja benda.

Dvanaesti po redu studijski album "The Purple Album" uključuje pjesme koje je Coverdale pjevao na albumima grupe Deep Purple u razdoblju od 1973. do 1976., a riječ je o pločama "Burn", "Stormbringer" i "Come Taste The Band".

Grupa Deep Purple osnovana je 1968. u Hertfordu. Iako su krenuli s progresivnim rockom jako brzo se orijentiraju prema žešćim rifovima. Zajedno s Led Zeppelin i Black Sabath začetnici su hard rocka i heavy metala iako su im neka izdanja nosila primjetljive blues, funk i soul utjecaje. Upravo na nekima od njih ulogu glavnog vokala igrao je David Coverdale.

Coverdale je u Deep Purple stigao u kolovozu 1973. pojačavši poziciju koju je do tada držao pjevač i basist Glenn Hughes. U bendu se zadržao nešto manje od tri godine tijekom kojih su objavili tri albuma: megauspješne, komercijalne bombe "Burn" i "Stormbringer" te "Come Taste The Band" nakon kojeg je grupa zbog unutarnjih previranja privremeno prestala s radom.

Više od četiri destljeća kasnije i Deep Purple i Whitesnake uklesani su u ploče rock'n'roll povijesti, a njihova poveznica - David Coverdale odlučio je pjesmama kojima je pridonio diskografiji Purplea udahnuti novi život.

"The Purple Album" zapravo je trebao biti dio reuniona Deep Purplea do kojeg nije došlo jer su predstavnici Ritchija Blackmorea predložili neke stvari koje se Coverdaleu nisu svidjele. S obzirom da je u tom trenutku već praktički pripremio pjesme na nagovor supruge Cindy snimio ih je pod "zastavom Whitesnakea", kako objašnjava u prigodnom dokumentarcu.

Materijal je snimio sa svojim sadašnjim bendom - Rebom Beachom i Joelom Hoekstrom na gitarama, Michaelom Devinom na basu te Tommyjem Aldrigeom na bubnjevima.

Izdanje sadrži ukupno 15 pjesama uključujući i besmrtne "Burn", "Soldier Of Fortune", "Stormbringer", "Lay Down Stay Down", "The Gypsy" i "You Fool No One".
Na "Purple" turneji u sklopu koje dolaze u Zagreb publika će imati prilike čuti ove rock klasike zajedno s najvećim hitovima Coverdaleovog matičnog benda poput "Here I Go Again", "Fool For Your Loving", "Still Of The Night", "Is This Love" i mnogih drugih.

"Ovaj album objavljujem u znak ogromne zahvalnosti prema grupi Deep Purple. Kao što sam nedavno rekao Richieju - vi momci ste me poveli na nevjerojatno glazbeno putovanje koje još uvijek traje i blagoslovljen sam što sam vas imao za učitelje. Jedva čekam otpjevati ove divne pjesme uživo i uplovim s fanovima u Purple magiju", izjavio je Coverdale.

Kao predgrupa u Zagrebu će nastupit The Dead Daisies.