FOTO/VIDEO  Grupa Sinergija je promocijom dueta sa Željkom Samardžićem proslavila svoj 10. rođendan.

grupa sinergija
... promocija spota za novu pjesmu ''Da je sreće'' koju su snimili sa Željkom Samardžićem, a pjesmu je napisao jedan od najbolji beogradskih tekstopisaca - Dragan Brajović Braja.

Prijatelji i clanovi obitelji zajedno su pogledali pjesmu, dok su u isto vrijeme tisuće gledatelja mogli vidjeti pjesmu na službenim stranicama Sinergije.

Igor Soldo, član grupe i glavna uloga spota, pojasnio je kako zanimljivo što je spot jedinstven.

''Snimljena su praktički dva spota u jednom koji su totalno neovisni jedan o drugom, a ipak imaju zajedničku srž, a to je izgubljena ljubav na dva različita načina. Spot su radili najbolji beogradski video umjetnici te je još zanimljivo dodati da se dosta scena snimalo na beogradskoj umjetničkoj akademiji. Kako sam ja glumio glavnu ulogu u jednom dijelu spota (neurednog i ekscentričnog umjetnika) morao sam za potrebe snimanja naučiti par stvari o kiparstvu, slikarstvu, te sam na nekim dijelovima i radio sa asistentom tog fakulteta kako bi sve izgledalo što uvjerljivije'', rekao je Soldo koji se ovaj put našao i u glumačkoj ulozi.

Željko Samardžić je rekao da je ponosan na Sinergiju te da je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj duet.

"Kada su mi rekli za Sinergiju, poslušao sam njihove pjesme, svidio mi se njihov radi i vrlo lako smo stupili u suradnju i krenulo je snimanje pjesme. Nadam se da će se publici spot svidjeti upola kao nama'', zaključio je Samardžić.

"Bilo je neopisivo iskustvo snimati vokalne dionice s ovim estradnim velikanom. Nadam se da će pjesma zaživjeti i steći svoju publiku, jer ovo nije jedna od onih "šund" pjesama, nego ima neki poseban starinski šmek i dušu.", rekao nam je pjevač benda Sinergija.

Sinergija je tako proslavila deset godina djelovanja i rada, a od lokalne grupe izrasli su u prepoznatljivo ime u regiji.

Sinergija je nastala 2007. godine i od tada niže brojne reginalne festivalske nagrade, suradnje poput one s Bobanom Rajovićem na projektu "kafanski fakultet" te nastupa u prepunoj splitskoj Spaladium Areni kao gosti koncerta Bobana Rajovića.