FOTO/VIDEO  Grupa Rondo na melodijama Mostara sa pjesmom Hercegovci

rondo

Hercegovci iz ove skupine otpjevat će pjesmu „Hercegovci". Ljepoti zvuka ove pjesme doprinijet će i lepršavi glas Hercegovke Kristine Zlopaše Sušac.

Grupa Rondo djeluje već šest godina, a skladba „Hercegovci" prvi je naš zajednički singl. Vjerujemo u ovu pjesmu koja je izišla iz poznate glazbene radionice Boban-Kozina. Ovaj glazbeni dvojac na najljepši način iskazao se u nizu uspješnica, među kojima je i kultna pjesma „Hercegovina u srcu", kaže Kristina koja je samostalno nastupala na Melodijama Mostara tri godine zaredom, od 2005. do 2007. Godine.
Kristina je nastupila i na Hrvatskom radijskom festivalu 2007. te godinu dana potom kad je osvojila festivalsku nagradu prema izboru sponzora festivala. Snimila je ukupno pet pjesama, a ova raspjevana graciozna Hercegovka 2007. godine pobjedila je na izboru za Miss model BiH.

Skladba „Hercegovci" govori o posebnoj povezanosti Hercegovine i Dalmacije.
Oduvijek me privlačila i integrirala tematika isprepletenosti i prožetnosti Hercegovine i Dalmacije u duhovnom, kulturološkom, zemljopisnom, religijskom nacionalnom i tradicijskom smislu, odnosno u svim životnim aspektima, kaže Željko Kozina, autor stihova.

Ranko Boban reče kako je s radošću prihvatio njegove stihove i kako je s lakoćom pristupio njihovom uglazbljenju.

Melodija je nastala sama od sebe jer su me vodili i nosili stihovi i emocije. Ova pjesma nesumnjivo će dopuniti repertoar veselih, ritmičnih pjesama posvećenih ovim prostorima. Nadam se da će kao i „Hercegovina u srcu" i ova pjesma biti prihvaćena od široke publike, dodaje Boban.

Kristijan Čarapina naglašava da je glazbena radionica Boban-Kozina Melodijama Mostara dala posebnu dimenziju.
Grupu Rondo čine skupina talentiranih glazbenika, među članovima ove grupe su i glazbenici koji nastupaju u klapama Krš i Studenac, u Akademskom zboru Pro musica, te tamburaškom sastavu Ero.