GORAN BARE za Mostar Summer Fest: Očekujte rock 'n' roll koncert nabijen energijom i emocijama, essential Goran Bare koncert

GORAN BARE za Mostar Summer Fest: Očekujte rock 'n' roll koncert nabijen energijom i emocijama, essential Goran Bare koncert

Naravno da je tako bilo i ovaj put: odgovori bez dlake na jeziku jer kod njega ne postoji lista zabranjenih tema, nepodesnih pitanja i riječi koje nisu za javnost. Razgovor na momente flegmatičan, na one druge ekstatičan, nepredvidljiv i uzbudljiv... jednostavno, Goran Bare. On je svojoj publici uvijek pružao odlične svirke i brutalnu iskrenost pa je tako i nama obećao da će njegov nastup na Mostar Summer Festu biti presjek najboljeg što je dosada stvorio, esencijalan.

Razgovarao: Milenko Margeta

Gorane, napunio si pedeset godina. Koliko je Bare pedesetogodišnjak zreliji (glazbeno i svakako drugo) naspram Bareta tridesetogodišnjaka?

Ma sve je u redu. Mudriji sam, zreliji... i tako dalje.

Iako javnost uvelike smatra da si jako nepristupačan i neprestano namrgođen, zapravo je istina da si jako zahvalan sugovornik: ne libiš se otvoreno kazati što misliš. Kako se nosiš s predrasudama javnosti?

Nikako. Pokušavam svojim djelima i radom pokazati da sam dobro biće.
Nedavno su umrli Lemmy i Bowie. Tko je od tvojih glazbenih junaka još uvijek živ, a čija bi ti smrt najteže pala, i zašto?
Smrt je dio života, kao i rođenje, tako da nemam problema s tim. Svi glazbenici koje volim su za mene vječno živi.

Čovjek danas lako stekne dojam da su političari veće rock zvijezde od političara. Gdje se to skrenulo na krivi kolosjek, što se to pobogu dogodilo!?

Cijeli svijet je skrenuo na krivi kolosjek. Sve je počelo s jačanjem liberalnog kapitalizma, tj. kultom celebrityja i opčinjenosti tzv. 'malih ljudi' bogatima i slavnima.

Nakon super uspješnih 'Teških boja' ove godine bi trebale izaći 'Nuspojave'. Što publika može očekivati?

Jednostavno - novi album Gorana Bareta & Majki.

A što ti očekuješ od publike?

Hmm... ma ne znam što da kažem... od publike očekujem da budu kao što su dosad bili.

Koje će teme prevladavati na novom albumu, što će biti motivi tvoje nove lirike?

Moji osvrti na ono što se događa u meni i oko mene.

Intervju u cijelosti pročitajte na www.mostarsummerfest.com.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.