Glazbeno-sportski spektakl i Thompson u kolovozu u Šujici

Šuica, Marko Perković Thompson
Šujica će u petak 9. kolovoza biti domaćin tradicionalnog sportsko-glazbenog spektakla humanitarnog karaktera, koji je postao nezaobilazan društveni događaj i koji će okupiti vodeća imena hrvatskog sporta, glazbe, kulture i politike.
Organizator manifestacije je zaklada „dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba, koja već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Herceg Bosni, a posebno u Šujici, odnosno Herceg-bosanskoj županiji.
S početkom u 16.00 sati počinje nogometni turnir na kojem će sudjelovati sljedeće momčadi: Humane zvijezde (reprezentativci „Vatrenih", poznati pjevači i političari, uglednici iz javnog života), reprezentacija Hercegbosanske županije, reprezentacija svećenika Republike Hrvatske te Veterani NK „Šujica" iz Šujice. Humane zvijezde dolaze predvođene Vlaovićem, Živkovićem, Stanićem, Bićanićem, a očekuje se dolazak legendarnih igrača poput Blaža Sliškovića i Ivice Šurjaka, kao i glazbenika i glumaca: Mate Bulića, Slavena Knezovića i drugih poznatih imena iz sportskog, kulturnog i javnog života.
Nakon nogometnog turnira održat će se veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, a prihod od ulaznica usmjerit će se za nastavak obnove Hrvatskog doma „Stjepan Radić" u Šujici.
Humanitarni nogometno glazbeni spektakl, ove se godine, održava pod pokroviteljstvom generalnog sponzora EKO STRIDON d.o.o. iz Tomislavgrada uz veliku pomoć i potporu drugih donatora i sponzora.
U proteklih nekoliko godina zajedničkim humanitarnim akcijama domaćina i Zaklade „dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba, zahvaljujući ovakvim humanitarnim projektima, izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana i uređena Internet učionica u OŠ u Šujici, u tijeku su radovi obnove hrvatskog doma „Stjepan Radić" u Šujici, te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.