Gdje je danas tvorac najgledanije pjesme na YouTubeu

gangame style

Zvijezda iz Južne Koreje 2013. godine postala je ambasador turizma. Psy je dobio brojna priznanja. Njegov spot danas ima 2,6 milijardi pregleda i uspio je da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda.

Ubrzo je objavio i pjesmu "Gentlemen". I ovaj spot je ušao u Guinnessa zbog rekordnih 38 milijuna pregleda za 24 sata. Psy je na ovaj način postao povijesni dio pop kulture i s razlogom nosi prefiks "YouTube senzacija".

Ubzo poslije uspjeha pjesme "Gangam Style" pojavio se snimak iz 2004. godine na kojem izvođač poziva na smrt američkih vojnika. On se izvinio javno zbog svog emocionalnog govora koji je bio upućen na rat u Iraku i smrt dvije djevojke iz njegove zemlje koje su ubijene od strane američke vojske, piše B92.

Sunday Times je prenio 2013. godine, nakon velikog Psyjovog uspjeha, da je pjevač postao alkoholičar.

"Ako sam sretan pijem, ako sam tužan pijem, ako pada kiša pijem, ako sija sunce pijem", kazao je Psy.

Tada je kazao da jedino nije osjećao potrebu za alkoholom kad je bio previše mamuran.

Zabavljač i pjevač je rekao prošle godine da osjeća pritisak i da je pao u depresiju.

"Nisam Adele. Poslije 'Gangnama' bio sam veoma sretan jer je ta pjesma moj najveći životni uspjeh, ali sada se pitam kako mogu da se vratim i kako da se sruši rekord. Želim da ja budem ja, a ne 'Gangnam' čovjek. Fokusirao sam se na pronalaženje sebe i svog smisla", objasnio je Psy za Entertainment Weekly.