Frankina pjesma ipak nije plagijat

Franka Batelić, plagijat
Branimir Mihaljević je u izjavi koju prenosimo u cijelosti, još jednom naglasio
kako je pjesma autorsko djelo te je objasnio kako je cijela situacija nastala.

"Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju pjesme "Crazy" sam i ranije istaknuo da sam radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju. Vidljivo je to i u foto dokumentu koji je objavio Guez, a kojeg dostavljamo u prilogu. Pjesma "Crazy" u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.

Nesporno je da je Guez kupio pjesmu ‘'Blame me'' sa vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo."

Situaciju je komentirao i Denis Mevlja koji je u svojoj izjavi izrazio žaljenje zbog nastale situacije.

"Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi", izjavio je Mevlja.