Francuskinja je Miss Universe, europska miss okrunjena nakon 27 godina!

miss

Prelijepa Iris Mittenaere okrunjena je sinoć na Filipinima kao nova Miss Universe. Ova atraktivna dvadesetčetverogodišnjakinjarođena je u Lilleu na sjeveru Francuske. Ima diplomu Stomatloškog fakulteta. Voli ekstremne sportove, putovanja i francusku kuhinju. Njezine dvije pratilje su Miss Kolumbije kao druga i Miss Haitija kao prva pratilja.

Ulazak u Top 12 izborile su ljepotice iz Kenije, Indonezije, USA, Meksika, Perua, Paname, Kolumbije, Filipina, Kanade, Brazila, Francuske, Haitija dok je po milijun glasača putem aplikacije Miss U te sluzbene internet stranice izbora, kao trinaestu djevojku u polufinalu, s najviše glasova, izabralo Miss Unverse Tajlanda.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima koje je i najatraktivnije za publiku u Top9 plasirale su se missice USA, Tajlanda, Francuske, Meksika, Kenije, Kolumbije, Kanade, Haitija i Filipina.

Najljepših devet djevojaka prošetalo je pozornicom u elegantnim večernjim haljinama, a u Top6 izabrane su Francuska, Kenija, Kolumbija, Filipini, Tajland i Haiti. One su imale priliku odgovarati na pitanja žirija u kojem su bili Miss Universe 1993 Dayanara Torres, Miss Universe 1994 Sushmita Sen, Miss Universe 2011 Leila Lopes, Cynthia Bailey, zvijezda "Real Housewives of Atlanta", urednik Paper Magazina Mickey Boardman i televizijski i filmski producent Francine LeFra koji su ocijenili da su Top 3 finalistice Miss Universe Kolumbije, Francuske i Haitija.

Glamurozni program finala izbora koji se održao u Mall of Asia areni u Manili vodio je Steve Harvey sa Ashley Gram koja se javljala iz baskstagea , a nastupili su Flo Rida i Boys II Men.

Hrvatska predstavnica Barbara Filipović nije se uspjela plasirati u finale. Nažalost i ove je godine u finale natjecanja ušla samo jedna Europljanka, i to baš pobjednica te se ponovno pokazalo da na izboru za Miss Universe još uvijek dominiraju latinoameričke ljepotice.Posljednji put je trijumfirala Ruskinja 2002.no nakon svega mjesec dana oduzeta joj je kruna zbog neispunjavanja dužnosti, a zadnja Europljanka s mandatom Miss Universe bila je Mona Grudt iz Nizozemske davne 1990.godine.

Nova Miss Universe godinu će dana živjeti u New Yorku, a za vrijeme mandata uz brojne nagrade koje uključuju garderobu, nakit , usluge stilista dobivati će mjesečnu plaću i živjeti u elitnom dijelu grada te će godinu dana biti ambasadorica raznih kampanja, putovati svijetom, biti uzor mladim ženama diljem svijeta i obavljati sve aktivnosti koju pred nju stavi agencija WME/IMG, partner kompanija od Miss Universe Organization.

Foto: PR Direkcija MUH