Fazlinovići poginuli u zrajoplovnoj nesreći? Redatelj: Kraj nije tragičan nego otvoren

..., završila je nakon 144 epizode i to padom zrakoplova u kojoj su, prema nagađanjima, poginuli Damir, Faruk i Izet Fazlinović. Epizoda je na FTV-u emitirana u nedjelju navečer, a gledatelje i ljubitelje popularnog serijala poprilično je šokirala naznaka tragičnog kraja muškaraca obitelji Fazlinović.

U posljednjoj epizodi Izet Fazlinović pokušava prodati tri zrakoplovne karte za Stockholm, ali mu to ne uspijeva - nakon što su Damirovog sina Džebru ostavili majci, na put za Stockholm odlaze Izet Fazlinović, njegov sin Faruk i unuk Damir. Kraj serije je prilog iz Dnevnika u kojem se govori o padu zrakoplova koji je polijetao sa sarajevske zračne luke za Stockholm, kamo se trojac Fazlinovića uputio kako bi posjetili Izetovog brata. Zatim slijedi scena praznog stana Fazlinovića u kojoj se u jednom trenutku uključuje televizor na kojem je prikazan spot 'Druže stari' sarajevske grupe Karne, a pjesmu je otpjevao popularni Čombe (Miraj Grbić), čije su posljednje riječi "Vratit će se Čombe! Kad - tad!". Je li upravo to i nada da će se serija nastaviti snimati? U Dnevniku u izravnom javljanju reporterke iz zračne luke Sarajevo je muškarac koji je zakasnio na zrakoplov i tako preživio: ostalo je nedorečeno jesu li Fazlinovići zakasnili na zrakoplov i tako se spasili ili su se ipak uspjeli ukrcati na putovanje kojem su se radovali.

Otvoren kraj

Elmir Jukić, redatelj serije, kaže nam da je posljednja epizoda snimljena u svibnju prošle godine.
- U jednom trenutku smo procijenili da je možda dobro da stanemo i napravimo predah. Nitko nikada nije rekao da je totalni kraj, vidjet ćemo. To ponajviše ovisi o gledateljima i interesima televizija, kaže nam Jukić. Redatelj popularne serije kaže da kraj serije nije tragičan nego, ustvari, otvoren.
- U posljednjoj epizodi se pojavljuje jedan čovjek koji kasni na zrakoplov. Ne zna se tko je on, no pretpostavlja se da je to Izet zajedno sa svojom ekipom, a znajući njihov način života, ništa nije nemoguće, naglašava Jukić.
Jukić kaže da je i glumcima, na čelu s legendarnim Mustafom Nadarevićem u ulozi Izeta, žao što se ova fantastična dugogodišnja priča završila. Svakodnevna snimanja koja su trajala i po 12 sati su zbližila svu ekipu sa seta i bili su poput jedne velike obitelji i upravo po toj atmosferi će pamtiti snimanje ove serije.

Emotivno zadnje snimanje

Scenarist Feđa Isović kaže da je posljednje snimanje bilo jako emotivno za sve.
- Svi smo u ovih nekoliko godina postali bliski i normalno da se sada teško naviknuti da više ne snimamo. No, sve što je lijepo, kratko traje, ističe Isović. Publika sada zasigurno tuguje zbog završetka jedne od najpopularnijih humorističnih serija na našim prostorima, no, kako kaže Isović, nastavak serijala nije isključen, ali je o tome još prerano donositi zaključke. U sljedećem razdoblju serijal 'Lud, zbunjen, normalan' je na odmoru i već se počelo raditi na nekim novim projektima. Tako ista tehnička postava 4. svibnja kreće sa snimanjem novog humorističnog serijala "Kriza srednjih godina" kojim će nastojati osvojiti publiku.

Dnevni list