Eskalirao sukob među prinčevima? Harry Williamu nikad nije oprostio što mu je služio kao 'žrtveno janje'

Eskalirao sukob među prinčevima? Harry Williamu nikad nije oprostio što mu je služio kao 'žrtveno janje'

Simon Vigar, stručnjak za britansku kraljevsku obitelj, smatra da su Harryjevi nestašluci uvijek isticani kako bi se skrenula pozornost s Williama, budućeg kralja, koji je također bio sklon partijanju.

Britanski mediji redovito izvještavaju o sukobima između prinčeva Harryja i Williama.

Dio njih za nekslad krivi Meghan Markle, no neki stručnjaci koji proučavaju kraljevski obitelj uvjereni su da sve datira u njihove tinejdžerske dane.

Naime, tada je mlađi Harry nerijetko preuzimao krivnju za nestašluke svog starijeg brata budući da će on u nekom trenutku postati kralj. 

Katie Nicholl, autorica nekolicine knjiga o britanskoj kraljevskoj obitelji, tvrdi da su prinčevi zbog toga bili u toliko lošim odnosima da jedno s drugim nisu pričali. "Tako je počelo njihovo razilaženje jer je Harry mrzio činjenicu da mora prihvatiti krivnju zato što je William prijestolonasljednik. Dugo nije pričao s Williamom zbog toga", rekla je Nicholl.

"Harry je nekoliko puta zbog svoje sklonosti partijanju bio na naslovnim stranicama novina, a iako je na nekima od tih zabava bio prisutan i William, Harryja su koristili kako bi odvukli pažnju od njega", kaže Simon Vigar, stručnjak za kraljevsku obitelj.

Odnos dvaju prinčeva je navodno posljednjih godina na klimavim nogama. Harry smatra da se William nije dovoljno potrudio uspostaviti dobar odnos s njegovom suprugom Meghan, što mu je i dao do znanja.

"Imali su svađu koju su riješili tek kada se upleo Charles i zamolio Williama da se potrudi. Tada su William i Kate pozvali Meghan i Harryja da provedu Božić zajedno", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji za Mirror.