Deset nevjerojatnih činjenica o Adele: Zašto nagrade drži kraj WC školjke i koji je hit napisala u samo 10 minuta?

 Deset nevjerojatnih činjenica o Adele: Zašto nagrade drži kraj WC školjke i koji je hit napisala u samo 10 minuta?
Svoju je prvu pjesmu napisala sa samo 16 godina

Svaki je njezin album dobio naziv prema godini života u kojoj ga je stvorila, no svoju je prvu pjesmu napisala sa samo 16 godina. Riječ je o skladbi "Hometown Glory" koja se kasnije našla na album "19" i postala jedna od njezinih najpopularnijih pjesama.

Srušila je nekoliko Guinnessovih rekorda

Adele i dalje drži rekord s pjesmom koja je najbrže dosegla milijardu pregleda na Youtubeu. Njezin je hit "Hello" do velike brojke došao za samo 88 dana, dok je prijašnji rekord držao Psy s pjesmom "Gangam Style" koji je do milijardu došla za 159 dana.

Također, prva je žena koja je imala dva singla i dva albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu u Top 5 listi u isto vrijeme.

Ima skrivenu tetovažu

Mnogi fanovi ne znaju da ova pjevačica ima posebnu tetovažu "sakrivenu" iza uha. Riječ je o slovu A koje je posvećeno njezinom sinu Angelu. No, to joj nije jedina tetovaža - ima napisanu i riječ "Paradise" na ruci.

Najveća inspiracija su joj...

Ovo nikada ne biiste pogodili. Naime, pjevačica je ogromni fan nekadašnje grupe "Spice Girls". "Ljudi uvijek pomisle da nisam ozbiljna i da se šalim kada to kažem, ali one su žarile i palile kada sam ja imala samo sedam godina. Pratila sam njihov rast i dolazak iz 'pozadine' i zaista su činile važan dio mog života zbog ženske snage koju su promovirale", rekla je pjevačica u nekoliko navrata.

Svoje nagrade drži u kupaonici

Ova pjevačka zvijezda je pokupila već toliko nagrada, stoga gdje ih sve drži? Redom, Oscar drži u spavaćoj sobi, no ostale ni više ni manje nego u kupaonici kraj wc školjke. "Svaki dan kad sjednem na školjku vidim moje nagrade i pomislim koliko sam bolesno dobro sve odradila", rekla je.

Bila je sklona tweetanju u pijanom stanju

Mnoge zvijezde imaju angažirane ljude koji objavljuju u njihovo ime na društvenim mrežama, dok se drugi svojim fanovima slobodno javljaju sami. No, Adele je na svojoj koži naučila kako je ipak nekada bolje ne objaviti sve što joj padne na pamet.

"Kada je Twitter tek došao, neprestano sam objavljivala postove u pijanom stanju, stoga su moji menadžeri odlučili kako objave trebaju proći prvo kroz njihove oči i ruke", rekla je pjevačica jednom.

Jedan od najvećih hitova napisala je u 10 minuta

Adele je pokupila Oscar za najbolju originalnu skladbu, a nije čak potrošila ni pola sata na njezino stvaranje. Naime, pjesmu "Skyfall" za film "James Bond 007" napisala je u samo 10 minuta. "Apsordno je. Brza je i nevjerojatno fenomenalna", rekao je producent filma.

Najkreativnija je nakon koje časice više

Ovoj pjevačici nisu potrebni mir i tišina kako bi uspješno pisala i skladala svoje hitove. Naime, i sama je jednom izjavila kako je njezina kreativnost na najvišoj razini kada malo pretjera u broju popijenih čašica.

Oduvijek se družila sa zvijezdama

Iako tada toga nije bila svjesna, Adele se u školi družila s još dvije popularne pjevačice - Jessie J i Leonom Lewis. Pohađale su čak isti razred, a sada pune dvorane i arene.

I dalje je ubija trema

Iako je u vrlo kratkom roku stekla svjetsku slavu i kako vjerojarno ne postoji osoba koja za nju ne zna, Adele se i dalje bori s tremom. Taj se problem najviše očituje prije nastupa, a znalo joj se događati da je povraćala iza scene prije izlaska pred fanove.

tabloid.rtl.hr