FOTO/VIDEO  Daniela Škegro: Ne živim od glazbe, već za glazbu

To je itekako dovoljan razlog za razgovor sa njom, i evo što je popularna pjevačica rekla za HERCEGOVINA.info.

Kako se danas osjećate nakon osvojene nagrade na festivalu Marko Polo?

Osjećam se odlično! Mene emocije,inače ne popuštaju tako lako. Dijelim radost sa meni bliskim osobama, tako da je na taj način udvostručujem.

Inače koliko je teško ili lako osvojiti nagradu na takvom festivalu?

Što se tiče općenito festivalskih nagrada-poznato je da se veoma teško dolazi i do samog učešća na festival,a pogotovo do nagrade. Konkurencija je uvijek velika i samim time dobitak nagrade je otežan! Konkretno ću se osvrnuti na dvije meni veoma značajne nagrade iz Hrvatske, na Mef i Marko Polo Fest. S obzirom da je Hrvatska kolijevka zabavne glazbe, meni kao Hercegovki je i učešće na takvim festivalima dobra prilika za prezentaciju. Primjera radi, kada sam na Mef-u 2011 god. osvojila nagradu,u konkurenciji sam imala mnoga zvučna imena Hrvatske glazbene scene kao Jole,Hari Rončević, Kemal Monteno, Karma,Danijel Popović i u takvom društvu glazbenika osvojiti nagradu je zaista odličan osjećaj! Da se vratim zadnjoj nagradi sa Marko Polo Fest-a , gdje sam osvojila nagradu za najbolji tekst sa pjesmom "Kida me"
To je iskreno, nagrada koju sam oduvijek željela! Jer sebe inače vidim prvo kao tekstopisca, a potom kao izvođača. Inače,svaki festival bez obzira koliko imao zvučnih imena kao učesnika, svatko od izvođača se trudi uzeti pjesmu od dobrog tekstopisca, tako da je konkurencija za tu nagradu teža. Meni osobno ima preveliko značenje,kao i za moj daljnji rad.

Ljeto je i vrijeme gaža. Imate li vi u planu neke nastupe?

Što se natupa tiče,veoma sam probirljiva i ne prihvatam dosta ponuda.Ne živim od glazbe, već za glazbu! Jedino,što nikada ne odbijam su humanitarni koncerti bez obzira gdje se održavaju! Desi se da se i sama pozovem na takve manifestacije jer sretna sam,ako na bilo koji način mogu pomoći. I uvijek zahvalim Bogu što mi da priliku da pomognem jer je puno bolji osjećaj već tražiti pomoć!

Može li vaša publika očekivati koncert u Mostaru?

O nekom samostalnom nastupu ne razmišljam. Nađe se uvijek poneka kulturno zabavna manifestacija ili nešto humanog karaktera, pa oni koji prate mene, moj rad i vole moje pjesme dobiju priliku da vide moj nastup.

Kakva je situacija sa novim pjesmama imate li u planu izdati album?

Kada smo kod nove pjesme, baš sam ovih dana snimila jednu veselu pjesmicu naziva "Usne bez karmina" Kao i za prethodnih dvadeset svojih pjesama i za nju sam radila teks i glazbu, a aranžman potpisuje Saša Živanov. Kako su sve moje prethodne pjesme tužne priče, na zahtjev svojih obožavatelja koji su tražili da "konačno" snimim nešto veselo, snimila sam ovu vrckastu ljetnu pjesmicu, koja se dosta razlikuje po svemu od dosadašnjih mojih pjesama.Ujedno je i prva moja pjesma koja u cijelosti nije autobiografska. Inspiraciju za ove stihove sam sam pronašla u "ljubavnoj priči" svoje veoma drage prijateljice.

Koliko je Hercegovina plodno tle za glazbenike?

Bog nam je dao Hercegovinu koja ima dosta prednosti, ali za glazbu nije pogodno tlo! Hrvatska je u tom veoma dobra. Onaj tko ima sreće, pa se dokaže kvalitetom i uđe na to tržište je već napravio dobar iskorak ka daljnjem napretku.

Imate li neku poruku poslati mladima koji će krenuti vašim putem?

Poruka mladima koji će krenuti ovim putem je da ne odustaju od svojih snova !Ništa nije nemoguće,ako se uloži trud i talent! Ovo je inače poruka svim mladima bez obzira koji poziv i put odabrali. Bitno je samo da to nije put pakla,droge i alkohola!!

Poruka našim čitateljima?

Čitatelje jednog od najčitanijih portala u regiji,uz lijepe i iskrene želje pozdravljam sa jednim svojim omiljenim citatom: Najveći heroji su nastali iz pobjeda u bitkama koje je čovjek vodio sam sa sobom!Pred njihovom veličinom bi se naklonili i mnogi okrunisani!!

HERCEGOVINA.info