FOTO  Čolin spektakl u Linzu

zdravko colic
Čolić je u Linzu nastupio pred nekoliko tisuća posjetitelja, a svi su složni da je naš pjevač priredio istinsku zabavu u svom stilu kao i uvijek.

Pored neprolaznih hitova koji traju desetljećima na sinćnjem repertoaru su se našle pjesme sa posljednjeg albuma "Vatra i barut". Čola je imao i nekoliko specijalnih gostiju. Priliku da dijele binu sa legendarnim pjevačem imali su Amel Ćurić i Adis Škaljo, kao i članovi grupe "Kult" iz Linza.

Nakon trosatnog spektakla Čolić se vratio na bis i otpjevao tri kompozicije među kojima je bila i "Kao moja mati", koju je izveo zajedno sa svojim specijalnim gostima Amelom Ćurićem i Adisom Škaljom

Gradonačelnik Linza Klaus Luger, Mirza Alijagić, Muris Varajić, Nijaz Tepić Noor, Dženan Jahić bili su samo neki od zvanica u VIP-u. Dženan Jahić koji je pisao pjesme za Halida Bešlića i Jasnu Gospić Čolu je iznenadio prigodnim poklonima, a ponovni susret dogovorili su za listopad kada će se sresti u Beogradu.

Za organizaciju večerašnjeg koncerta u "TipsAreni", kao i uvijek kada su u pitanju nastupi svih velikih regionalnih zvijezda u Austriji, zadužena je Fantasy Production International na čelu sa Fikretom Vukalićem Fantomom.