Clooney režira film: Hack Attack

George Clooney, Šef produkcije, News of the World, režira film Hack Attack , George Clooney, vjenčanje, sretno zaljubljeni, George Clooney, film, Ave Cezar
George Clooney režirat će adaptaciju knjige »Hack Attack« Guardianova novinara Nicka Daviesa koja se bavi istragom medijskog carstva Ruperta Murdocha koja je razotkrila skandal s hakiranjem telefona poznatih osoba, piše Guardian.

Riječ je o skandalu koji je prije nekoliko godina iz temelja uzdrmao povjerenje Britanaca u medije i doveo do zatvaranja tabloida News of the World.

»Prisutni su svi elementi - laganje, korupcija, ucjena - i to na najvišim državnim razinama i od strane najvećeg londonskog lista«, stoji u Clooneyevom priopćenju. »A najbolji dio svega je da je sve to istina. Nick je hrabar i uporan izvjestitelj i čast mi je pretočiti njegovu knjigu u film«, dodao je.

Šef produkcije u Columbia picturesu Michael De Luca u priopćenju je istaknuo kako je Clooney »i sam sin novinara, s oštroumnim interesom za ulogu novinarstva u našim životima«.

»U filmu 'Hack Attack', George će istražiti mračnu stranu toga svijeta, biznisa u kojemu su sva pravila novinarstva prekršena u utrci za što boljom i većom pričom«, dodao je.
Clooney će, zajedno s partnerom Grantom Heslovom sudjelovati i u produkcijskoj strani projekta preko njihove tvrtke Smokehouse Pictures, koja je producirala i neke druge njegove filmove. Početak snimanja planiran je u 2015.

Hina