Ceca ponovno iza rešetaka!

Iako je jučer istekao 15-dnevni rok od dana kada je sud predmet proslijedio tužiteljstvu, optužnica još nije podignuta jer je predmet obiman. Ali to će se uskoro dogoditi jer nema razloga da predmet bude odbačen ili da se zatraži dopuna istrage“, kaže sugovornik "Blica" blizak tužiteljstvu. On napominje da je predmet obiman i da treba malo više vremena.

„Tužiteljstvo nije ograničeno u kom roku može da podigne optužnicu“, kaže sugovornik "Blica".

Istraga protiv popularne folk pjevačice, udovice Željka Ražnatovića Arkana, traje više od sedam godina. Svetlana Ražnatović je 17. ožujka 2003. uhićena u akciji "Sablja", a policija je protiv nje 13. svibnja te godine podnijela krivičnu prijavu. U srpnju te godine puštena je da se brani sa slobode, a istraga je pokrenuta i protiv njene sestre Lidije Veličković, osumnjičene da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Tužiteljstvo je tri puta tražilo proširenje istrage i pet puta njenu dopunu. Posljednji put proširenje istrage tužiteljstvo je zatražilo sredinom veljače ove godine, u vezi sa ekonomsko-financijskim vještačenjem dokumentacije pribavljene putem međunarodne pravne pomoći iz više zemalja. Dodatna dokumentacija je prošlog prosinca prispjela iz Grčke, solunskog kluba Aris u koji je prešao Miroslav Savić.

Papiri o transferima nogometaša ranije su stigli iz Francuske, Bugarske, Turske, Austrije i Rusije, ali i iz Nogometnog saveza Srbije i Beograda. Prikupljeni su i originalni ugovori koje su potpisivali igrači prilikom prelaska iz Obilića u inozemne klubove. U istrazi su kao svjedoci saslušani i Zoran Petrović, nekadašnji direktor Obilića, i njegov kolega Dragiša Binić.

U kaznenoj prijavi se tvrdi da je poznata pjevačica od 1998. do 1. ožujka 2003, dok je bila predsjednica Obilića, zlorabila svoj položaj prilikom transfera 15 nogometaša i da je navodno tako protupravno stekla 22.529.000 maraka i 428.000 dolara i za tu sumu oštetila klub s beogradskog Vračara.

Za većinu transfera, kako se ističe, u poslovnim knjigama je prikazano kao da su nogometaša Obilić napustili bez odštete, dok je za pojedine navedeno da su prodani za mnogo manje novca nego što je bila stvarna cijena.

blic