Buran i skup razvod braka Johnny Deppa

Johnny Depp, Johnny Depp, Amber Heard , razvod braka
Buran razvod braka između filmske zvijezde Johnnya Deppa i glumice Amber Heard završio je u petak sporazumom po kojem će Depp svojoj bivšoj ženi isplatiti sedam milijuna dolara.
Time je završen još jedan medijski izuzetno praćeni raspad veze dviju holivudskih zvijezda, nakon optužbi Heard o Deppovom navodnom obiteljskom nasilju i njegovim protuoptužbama o financijskom ucjenjivanju.

Heard je zatražila rastavu u svibnju prošle godine, nakon 15 mjeseci braka, te odmah potom dobila privremenu sudsku zaštitu od Deppa. U zahtjevu za rastavom optužila je Deppa za nasilje u vezi, koje je kulminiralo u svibnju, kada joj je poznati glumac navodno bacio mobitel u lice i razbio nekoliko stvari u njezinu stanu.

Deppov odvjetnik odbacio je optužbe ustvrdivši da se Heard pokušava preko lažnih optužbi financijski okoristiti.

U sklopu nagodbe o razvodu, Heard je odustala od zahtjeva za stalnom sudskom zaštitom od Deppa i povukla tužbu koju je podigla protiv Deppova prijatelja, komičara Douga Stanhopea, jer je objavio članak u kojem ju je optužio za ucjene i manipulacije tijekom brakorazvodne parnice.

Dokumenti o razvodu pokazuju da će Depp zadržati vlasništvo nad brojnim nekretninama, uključujući one u Los Angelesu i Parizu, te svoj privatni otok na Bahamima. Također će ostati vlasnikom zbirke od više od 40 vozila, u kojoj su oldtimeri i kolekcija motocikala.

Heard će pak zadržati svoja dva psa, Pistol i Boo, koji su se našli u središtu skandala 2015. godine kada ih je glumica pokušala prošvercati u Australiju bez poštivanja zakonske procedure o boravku u karanteni.

Heard je najavila da će sedam milijuna dolara, koje će dobiti od Deppa, podijeliti Američkoj udruzi za ljudska prava i Dječjoj bolnici u Los Angelesu. Zasad joj je Depp isplatio 200.000 dolara, a ostatak će dobiti tijekom godine, i to od novca koji će Depp zaraditi na idućem filmu - novom nastavku »Pirata s Kariba«, te od prodaje dijela svojeg vlasništva.

Pierce O'Donnell, odvjetnik Amber Heard pozdravio je sporazum o rastavi braka kao »veliki dan« za svoju klijenticu dodajući kako je razvod »sve što je Amber željela, a sada je to ostvarila«.