FOTO  Bijelo Dugme održalo veličanstven koncert u Beču

Bijelo Dugme

Više od 4500 posjetitelja nazočilo je najvećem koncertu Bijelog Dugmeta u dijaspori, organiziranog od strane austrijske kuće Fantasy Production International na čijem čelu se nalazi menadžer i producent Fikret Vukalić Fantom.

Jedan od rijetkih koncerata na kojem su obožavatelji "potegnuli" iz nekoliko zemalja poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske, Slovačke, Njemačke, Švicarske, Nizozemske, Danske, Makedonije, Srbije i Bugarske.

Goran Bregović otvorio je koncert pjesmama iz repertoara samostalne karijere, a nekon toga na pozornici mu se pridružio vjerojatno najveći pjevač Balkana - Alen Islamović. Bečkoj publici izvedene su najpoznatije pjesme sa svih albuma Bijelog Dugmeta, a nakon ovog seta na scenu je izašao i legendarni Mladen Vojičić Tifa.

"Ovo je zaista bio najveći koncert Bijelog Dugmeta u dijaspori i on se održao upravo u Beču pod organizatorskom palicom moje malenkosti. Hotel "Pyramida" zaista je ogroman prostor u kojem može stati između 4000 i 5000 posjetitelja i koncert je jednostavno bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Da popularnost Dugmeta ni nakon nekoliko desetljeća ne jenjava - dokaz je ovolika brojka publike koja je došla iz cijele Europe!" - za naš portal govori organizator koncerta Fantom.

U našoj galeriji pogledajte dio atmosfere s koncerta održanog u Pyramide Vösendorf 05. ožujka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.