Balašević u Osijeku dočekan i ispraćen ovacijama

Subotnjom projekcijom filma u maloj dvorani osječke Arene Đole je započeo hrvatsku mini turneju Panonski mornar Tour 2010. u kojoj će u Osijeku, Splitu i Zagrebu do Božića održati koncerte te ujedno promovirati svoj filmski prvijenac "Kao rani mraz", piše slobodna dalmacija.

Reakcije osječke publike, koje je isključivo zbog ograničenog prostora bilo nešto više od tisuću, pokazale su da Balašević i kao režiser još uvijek prolazi i da je ta veza s Osijekom unatoč njegovom dužem izbivanju vrlo čvrsta. Karte i za projekciju i za koncert raspordane su u samo nekoliko sati što je Balašević dodatno istaknuo kao svoju obvezu prema najodanijim poklonicima.


- Drago mi je da publika još uvijek ima ono povjerenje koje je imala još od prvih dana kada je u Osijek dolazio neki Balašević s kosom - poručio je.

Na stage je došao u pratnji tamburaša "Zorule" čija se prisutnost proteže i kroz cijeli film i na duhovit te sarkastično samokritičan način Đole je najavio svoj prvi obiteljski filmski uradak. Na žalost od plejade poznatih glumac Đoletu se na pozornici osječke premijere pridružila jedino dugogodišnja vrsna srpska glumica Mira Banjac koja je doživjela prave ovacije osječke publike. Nedolazak ostalih poznatijih imena Balašević je opravdao obvezama pa tako i obiteljski dio glumačke ekipe.

Za nedjeljni koncert Balašević je najavio i nekoliko novih pjesama koje su još u fazi snimanja a dao je i obećanje kako on i Panonska mornarica prvi sigurno neće napustiti dvoranu u kojoj će ga dočekati preko šest tisuća fanova.

Tomislav PRUSINA
Snimio:Dorian Horvat / cropix