Antonio Toni Čarapina: Sretan sam i počašćen što sam pjevao himnu Zrinjskog

Porazgovarali smo sa njim i evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Što ovih dana radi Antonio Čarapina?

Trenutno prikupljam pjesme za svoj novi album.

Ljeto je kada su pjevači posebno zauzeti, pa jeste li i vi planirali neke koncerete?

Upravo sam došao sa mini turneje po Hrvatskoj, a u kolovozu imam 2 koncerta u Njemačkoj, pa ako Bog da početkom rujna idem na mini turneju po Australiji već po treći puta, s tim što sada sa mnom putuju gangaši i bećari.

Kako ocjenjujete glazbenu scenu u Hercegovini i ima li mladih glazbenika koji nadolaze?

Po meni je vrlo raznovrsna, čista petica,a znam da može bolje. Mladih ima i to jako puno što je dobar znak. Evo imao sam osobno iskustvo u posljednje vrijeme na humanitarnim koncertima gdje su me mladi pjevači i instrumentalisti zaista impresionirali.

Možete li neku od svojoh pjesama izdvojiti kao najdražu?

To je svakako pjesma koju sam snimio davne 1986 god. refren.KAD MI JE BILO NAJTEŽE KAD SU ME SVI NAPUSTILI KAD SAM BIO I BEZ MAJKE VOLJENE OSTALA SI JEDINA UZ MENE.

Vi ste i otpjevali himnu Zrinjskog koja je postaka zaštitni znak Plemića. Možete li se malo prisjetiti kako je došlo do toga i kakve su bile emocije?

Da sretnik sam i time počaščen. To su bila burna ratna vremena u kojima su i tada bili ljudi sa vizijom pa među mnogobrojnim domoljubnim pjesmama himna Zrinjski je došla kao šlag. To je nešto posebno, obuzmu vas emocije,krv proključa i jednostavno ste u transu.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Trebao bih do nove godine izdati novi album koji če se nadam se svidjeti širem auditorijumu, pa ako to bude u redu slijede lagane pripreme za solistički koncert na stadionu Zrinjskog, a onda za dalje ćemo vidjeti.

Evo još neka poruka za kraj našim čitateljima.

Vjerujte u sebe, vjerujte u ljubav jer dolaze mnogo bolja vremena. Pozdrav ljudima dobre volje, a posebno pozdravljam navijače Zrinjskog.

HERCEGOVINA.info.