Antonija Šola: Zašto sam ušla u politiku

antonija šola
antonija šola
Antonija tvrdi da nema većih političkih ambicija nego se na taj korak odlučila zbog podrške građanima koji su nastradali od švicarskog franka.

U razgovoru za Dnevni avaz prisjetila se snimanja pjesme "Volim osmijeh tvoj" sa pokojnim Tošetom Proeskim i ističe da je u nju uložila svu ljubav i energiju.

Šola je imala čast pisati i za Zdravka Čolića, a riječ je o pjesmi "Ono malo sreće".

Pravedna borba

Nedavno je u medijima odjeknula vijest da ste ušli u politiku.

- Podržala sam borbu Saborskog zastupnika Gorana Aleksića za obeštećenje svih onih koji su nastradali od švicarskog franka. To je simboličan izraz podrške pravednoj borbi za građane, koji se godinama ne mogu oporaviti od rasta valute i kamata. To je sve za sada.

Imate li većih političkih ambicija?

- Nemam.

Osoba ste koja ne objavljuje provokativne fotografije na društvenim mrežama. Kako komentirate taj trend?

- Više sam usmjerena na druge stvari i prednosti interneta i mreža koje rado koristim. To su odlične platforme za plasiranje brendova, ideja, glazbe te nebrojenih mogućnosti, koje se otvaraju ako ih znamo pametno i dozirano koristiti.

Poznati ste kao neko tko sjajno piše pjesme, na koji ste način otkrili taj talent?

- Pišem oduvijek, ali osim što pišem tekstove, sve više i komponiram glazbu. Glazbom se bavim od malena, to mi je sasvim prirodno, pisanje mi pomaže da živim, svaka je sreća duplo veća, a tuge lakše prebolim. Pisanje je način na koji živim i promišljam svijet.

Malo sreće

Kako je bilo surađivati sa Zdravkom Čolićem? Jeste li imali tremu?

- Nisam, to sam negdje u dubini oduvijek znala da ću ostvariti i da ta pjesma postoji u meni za njega. Svi pjevači s kojima sam surađivala, inspirirali su me svojom osobnošću i vokalnom interpretacijom i izvukli su iz mene te pjesme.

Sa pjesmom "Gdje je srce, tu je dom" 2008. godine za dlaku Vam je izmakla pobjeda na "Dori".

- Bilo je to nezaboravno iskustvo, jako sam vjerovala u pobjedu do posljednjeg dana, a pred samo proglašenje u sebi sam odustala i pomislila: "Voljela bih ipak biti druga", i to se ostvarilo. Tako sam intuitivno osjetila da treba biti.

Ono što je bilo interesantno u tijeku glasovanja, navijali ste za grupu "Kraljevi ulice", koja vas je u fotofinišu pobijedila, je li to bila trema od eventualnog odlaska na Eurosong ili...?

- Pa, ne nisam baš navijala samo za njih. Više sam navijala za sebe. Nisam imala tremu, naprosto sam otpustila i shvatila da ne želim pobijediti. Bila sam zadovoljna plasmanom upravo takvim kakav je ostvaren.

Vidite li se nekad na eurovizijskoj sceni u budućnosti?

- Ne za sada, ali to se može promijeniti. Volim se predomišljati .

U regiji ste postali poznati kad ste snimili duet sa pokojnim Tošetom Proeskim "Volim osmijeh tvoj".

- Znala sam da će ta pjesma ostati zauvijek i uložila sam u nju svu energiju i ljubav što sam mogla i što mi je u tom trenu bilo dostupno i drago mi je da jesam.

Kako pamtite Tošeta, sjećate li se atmosfere ili anegdote sa snimanja spota?

- Ima mnogo toga, pamtim ga po svemu najboljem. Naša suradnja je obilježila veliki period mog života i ponosna sam na to.

Dobro društvo

Kako se najradije opuštate?

- U kadi, na masaži, trčim, pijem kavu, izađem na večeru ili na glazbu uživo. Ima mnogo načina, samo treba dobro društvo.

Čola je prepoznao moju ljubav

Čolin novi album i turneja nose ime po Vašoj pjesmi "Ono malo sreće". Kad ste je stvarali, jeste li se nadali takvom uspjehu?

- Naravno da jesam. Jako vjerujem u ovo što radim, jer pišem iz srca s velikim emocijama. Ta strast i ljubav kojom pišem, toliko su jake da i mene ponekad iscrpe. Nije ni čudo kad vidim pune arene, to je dokaz da istinske osjećaje ljudi itekako prepoznaju i njima su jednako jako privučeni kao i ja kad ih utisnem u pjesme. "Ono malo sreće" pjesma je o najvećoj ljubavi koju sam ikad osjetila. Drago mi je da je Zdravko to prepoznao, a i publika.