Angelina Jolie: Kriva sam što sam se upetljala u ratnu priču u BiH, ali snosit ću posljedice

...se upustila u režiju, ali snosit ću sve posljedice, rekla je holivudska diva Angelina Jolie u ekskluzivnom intervjuu za srbijansko izdanje Glorije Slavna glumica, koja je ispočetka bila neraspoložena za davanje intervjua, malo se opustila nakon što joj je novinarka čestitala na uspješnom završenom snimanju prvijenca 'Untitled Love Story' koji je podigao veliku buru u BiH i regiji.

- Ne mogu vjerovati da nakon svih prosvjeda i bure koja se digla oko tog filma netko s balkanskih prostora već govori da će biti dobar. Istina je da sam tek završila snimanje u Mađarskoj i Bosni, i predstoji mi još mnogo posla - rekla je uz osmijeh.

- Ali sam sigurna da osoba koja vam je rekla da će film biti dobar mora biti netko iz ekipe, ili netko od mog povjerenja. Neću nagađati, ali to bi mogao biti netko od mojih bliskih suradnika, ili netko tko je već vidio cijeli snimljeni materijal, poput mog Brada. U svakom slučaju, netko tko vjeruje, kao i ja, u tu priču. Drago mi je, privilegovani ste da nekog od njih poznajete, a meni zaista prija što se tako govori o mom ostvarenju. Verujem da će takva mišljenja piti potvrđena uspjehom filma kad krene u distribuciju - dodala je Angelina Jolie.

Na pitanje zašto je za rediteljski debi, umjesto lakše teme, izabrala baš 'vruć krompir rata u Bosni', glumica je odgovorila:

- Bio mi je to veliki izazov. Znala sam da će biti svakakvih reakcija na ljubav Muslimanke i Srbina koji ju je prethodno silovao, ali sam osjetila želju da se već na redateljskom debiju suočim s tako kontroverznim filmom', rekla je holivudska diva.

- U svakoj ljubavnoj priči u ratnim zbivanjima ima mnogo tragike, bola, nerazumijevanja, nestvarnosti, opraštanja, razdvajanja... Nema mnogo logike, ali ima vjerovanja i hvatanja za slamku emocija. Takve priče uvek nađu protivnike, svjedoke koji su spremni reći kako nije baš sve tako bilo, protagoniste, pobjednike i gubitnike. Nije lako suočiti se s takvim temama, ali ratova je kroz povjest bilo mnogo, pa i nevjerojatnih, čudnih ljubavnih priča, nastavlja Angelina Jolie svoju storiju o filmu.

- Zbog svega toga ovaj film je izazvao veliko interesovanje i prije nego što je prikazan, a tko zna šta će sve još izazvati kad krene u kina. Zaista ne znam što će se tada dogoditi, dobro ili loše, ali uvjerena sam da ravnodušnih neće biti. Nema sumnje da sam sama kriva što sam se upetljala u takvu tematiku, i još se upustila u režiju. Snosiću posljedice, izjavila je glumica.