Ana Ivanović ne može da zatrudni zbog sponzora?

Ana Ivanović
Ako Ana Ivanović (28) u narednih godinu dana zatrudni, očekuje je gubitak od minimum sedam milijuna eura. Tenisačici koja se nedavno udala za Bastijana Švajnštajgera zbog sponzorskih ugovora financijski ne bi bilo u interesu da u 2017. godini ostane u drugom stanju.

Naime, Ana je u obvezi da profesionalno igra tenis minimum do 30. godine. Jedina stvar koja isključuje mogućnost da ranije prekine s igranjem tenisa jeste povreda. Svaki drugi prekid ili kraj karijere nosi sa sobom određenje sankcije.

Tako bi neki ugovori bili raskinuti na štetu Ivanovićeve, dok bi nekim kompanijama Ana morala čak da plaća i penale.

Primjer je doživotni Anin ugovor s Adidasom. Naime, dok igra tenis, godišnje prihoduje pet milijuna eura, ako se odluči da prestane, onda će njena zarada iznositi 1,5 milijuna eura godišnje. U prijevodu - ako bi zatrudnila, izgubila bi minimum dvije sezone tenisa, što na samo ovom ugovoru znači gubitak od nevjerojatnih sedam milijuna eura.

Također, još neke kompanije koje su vjerne Ani imaju stavke kojima štite svoje interese. Tako ugovor s Dubai Duty Free nalaže obvezno sudjelovanje na pojedinim turnirima i njihovim reklamnim događajima.

Cijena dolaska na svijet novog člana obitelji Švajnštajger bila bi izuzetno visoka. Mada, potrebno je uzeti u obzir da su Ana i Bastijan u karijeri već zaradili na desetine milijuna eura, pa će možda odlučiti da se odreknu budućih velikih prihoda zarad nasljednika. Jedan dio izgubljenog novca Ana će moći da nadoknadi fotografiranjem u trudnoći, jer će sigurno biti meta interesovanja popularnih svjetskih časopisa.