5 filmova koje morate pogledati ove godine!

Nakon Oscara, pažnju su nam zaokupili novi filmovi. Točnije njih 5 koje ove godine ne smijete propustiti, prema izboru Zimo.co.

Prvi na listi je 'Veliki Gatsby'. Film temeljen na romanu američkog književnika F. Scotta Fitzgeralda smješta radnju na sjevernu obalu Long Islanda i New York u ljeto 1922., gdje američko društvo uživa dotad nezapamćenu razinu prosperiteta i cvata ekonomije.

Glavni junak Nick Carraway (Tobey Maguire) koji se doselio na Long Island nađe se fasciniran tajanstvenom prošlošću i raskošnom stilu života svog susjeda Jaya Gatsbyja (Leonardo DiCaprio). Režiser je Baz Luhrmann najpoznatiji po režiranju Moulin Rougea s kojim je osvojio dva Oscara.

Dočekat ćemo i drugi nastavak Hobbita - 'The Hobbit: The Desolation Of Smaug'. Nakon što su uspješno prošli Maglovitu planinu, grupa patuljaka, Bilbo i Gandalf nastavljaju svoju pustolovinu prema zmaju Smaugu i pokušaju preuzimanja blaga kojeg je zauzeo.

Glumačka postava je naizgled nepromijenjena, te će i dalje glavne uloge zauzimati Martin Freeman (Bilbo), Ian McKellen (Gandalf) dok će se u filmu pojavljivati već poznata imena iz Lord of the Rings trilogije, Elijah Wood (Frodo), Cate Blanchett (Galadriel) i Hugo Weaving (Elrond). Film se očekuje u kinima početkom prosinca.

Ove godine dolazi i novi Superman! Priču 'Man of Steel' su napisali Nolan i Goyer koji su zajedno surađivali na svim nastavcima Batmana, dok se režiranja prihvatio Zack Snyder.

Glumačka postava zaista je impresivna; Russel Crowe (Jor-El) i Kevin Costner (Jonathan Kent), Amy Adams (Lois Lane), Diane Lane (Martha Kent) i Michael Shannon (General Zod). Supermana će glumiti Henry Cavill (Immortals, Tudors). Film u američka kina dolazi u lipnju.

'Star Trek: Into Darkness' isto je tako nastavak još jedne dobro poznate priče. posada Enterprisea je pozvana na svoj matični planet da pokuša pronaći naizgled nezaustavljivu silu koja je napala Zvjezdanu flotu i ostavila Zemlju u totalnom kaosu.

Kapetan Kirk (Chris Pine) i njegova posada predvođena Spockom (Zachary Quinto) i Uhurom (Zoe Saldana) ide u borbu protiv Khana (Benedict Cumberbatch). J.J. Abrams predvodi novu generaciju sci-fi režisera i producenata s nevjerojatnom maštom i hrabrošću s kojom plasira svoje u većini slučaja uspješne projekte. U hrvatska kina dolazi 16. svibnja.

I od trećeg nastavka 'Iron Man'-a puno toga očekujemo. Robert Downey Jr. po treći put će obući super-tech odijelo. Priča u ovom nastavku bazirana je na stripovskom naslovu Extremis, koji je dobio brojne pozitivne kritike i često je predstavljan kao jedan od najboljih priča o Iron Manu. Uz sigurno odlične specijalne efekte koji su bili forte svih prijašnjih nastavaka, ovaj je dodatno pojačan s odličnom glumačkom ekipom.

Uz već spomenute Roberta Downeyja Jr. i oskarovca Bena Kingsleyja tu se nalazi još jedna Oscarom nagrađena glumica Gwyneth Paltrow, te Guy Pearce (Memento). Režisersku palicu preuzeo je Shane Black koji je više poznat po scenarijima (Smrtonosno oružje), nego po režiserskim izletima jer je do sad snimio sam jedan uradak (Kiss Kiss Bang Bang). Očekujemo ga početkom svibnja.