FOTO/VIDEO  2Cellos s 10 milijuna pogleda na YouTubeu

YouTube, 2CELLOS, THUNDERSTRUCK, Luka Sulić, Stjepan Hauser

"THUNDERSTRUCK" POSTIGAO VELIKI USPJEH

Treba podsjetiti da je prvi spot 2Cellos "Smooth Criminal" došao do svog prvog milijuna nakon tjedan dana, a za tri milijuna mu je trebalo oko tri mjeseca.

To je tada bila senzacija, a spot je Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru otvorio vrata za prvu ligu svjetskog show businessa. Jedna od najljepših pozornica na kojoj su se pokazali u punom sjaju bila je i pulska Arena u kojoj su zasvirali prošle godine, a snimke s nastupa pojavile su se na netu. Zanimljivo, zahvaljujući tome što je "Thunderstruck" privukao milijune pogleda, porastao je interes i za snimke s koncerta u Areni koje su postale još gledanije na YouTubeu. Riječ je o vrhunskim snimkama, napravljenima s 19 kamera, a iza tih koncertnih spotova kao i iza "Thunderstrucka" i "Smooth Criminala" stoji MedVid produkcija i redatelj Kristijan Burlović.

Da stvar bude još zanimljivija, "Thunderstruck" nije nikakav spektakularni spot sniman na više lokacija i uz specijalne efekte. Naprotiv, slično kao i "Smooth Criminal" sniman je uglavnom u jednoj prostoriji, s tim što su dvojici kostimiranih čelista društvo pravili kostimirani članovi Društva prijatelja Giostre iz Poreča gdje je spot sniman.

Sretni zbog ovakvog razvoja situacije su 2Cellos koji puštaju komentare na YouTubeu, kao i sam redatelj Burlović.

- Za "Smooth Criminal" su mogli reći da je slučajnost, ali sada više ne mogu to reći - kaže Burlović.

Zanimalo nas je i kako komentira da je takav, zapravo jedan vrlo jednostavan, spot doživio takav uspjeh?

- Mislim da i inače najjednostavnije stvari dožive uspjeh. Svi idu komplicirati i što se tiče videa i glazbe i svega pa tako kompliciraju i sebi i gledatelju. Što se tiče glazbe i videa, mislim da sve treba biti što jednostavnije, što zanimljivije i zabavnije - uzvraća mladi pulski redatelj.

S obzirom na to da je "Smooth Criminal" izazvao senzaciju i pozitivne reakcije i izvan YouTubea, upitali smo Burlovića jesu li on i njegova ekipa možda dobili neke nove ponude za snimanje izvana.

- Ne. Dobili smo čestitke od ljudi iz Sonyja i menadžmenta koji je sada pod Eltonom Johnom i to je to. Za sada smo na čestitkama, vidjet ćemo što će biti dalje - kaže.M.Radić