19 godina nakon tragedije novi život pronašla je u Milanu

LANA RADELJAK, ena begović

Tek što je počela živjeti, Lanu Radeljak pogodila je golema tragedija. Sa samo mjesec i pol dana ostala je bez majke, glumice Ene Begović, koja je smrtno stradala u stravičnoj prometnoj nesreći na otoku Braču. Od tada do danas prošlo je 19 godina i puno se toga promijenilo. Od krhke djevojčice Lana je izrasla u samosvjesnu mladu ženu koja svojim izgledom nevjerojatno podsjeća na svoju majku.

Ulaže u obrazovanje

Duga kosa, širok osmijeh i plave oči na Lani kao da su precrtani s njezine majke. A osim vanjštine, 19-godišnja Lana od Ene je naslijedila i izuzetnu bistrinu koju savršeno upotpunjuje ambicija koja je vodi kroz život, a to je dokazala i upisom na prestižan fakultet u susjednoj Italiji. Lana je od prošle godine studentica menadžmenta na priznatom sveučilištu Bocconi u Milanu koje je poznato kao jedno od vodećih u svijetu za biznis i menadžment. Prije četiri godine zauzeo je deseto mjesto na listi najboljih obrazovnih institucija u području biznisa i menadžementa u svijetu te peto u Europi.

Obrazovanje je ovoj mladoj i samosvjesnoj dami oduvijek bilo prioritet. Nakon privatne osnovne škole, srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Britanskoj međunarodnoj školi u Zagrebu. Željna novih izazova, prelazi u elitnu zagrebačku XV. gimnaziju, popularno zvanu MIOC, koju je završila prema međunarodnom programu IB. To i ne čudi s obzirom na to da je obitelj Radeljak oduvijek ulagala u obrazovanje. Lanin stariji brat Leo magistrirao je na prestižnom fakultetu London School of Economics and Political Science Sveučilišta u Londonu, a njegovim stopama krenula je i Lana, čije obrazovanje godišnje stoji, prema podacima koji se mogu naći na internetskoj stranici Sveučilišta, nešto manje od 13.000 eura.

Upisom na prestižan fakultet prijateljima se prošlo ljeto pohvalio njezin otac Josip Radeljak, a prekretnicu u Laninu životu najavila je tada i njezina kuma Dunja Pavešić, inače direktorica istaknute riječke agencije za marketing i odnose s javnošću. Upis na fakultet, ali i Laninu punoljetnost, proslavili su u ljetnoj oazi obitelji Radeljak u Supetru na Braču. Vesela ekipa zabavljala se uz hitove Mladena Grdovića koji je samo zbog proslave otkazao sve dogovorene nastupe. Osim obrazovanju, Lana veliku pozornost pridaje i modi, a obožava i putovanja. Iako društvena događanja rijetko pohodi, kad god se pojavi, uvijek iznova oduševi svojim odjevnim kombinacijama. Odmjerena je, profinjena i sa stilom. Pokazala je to i na promociji sestrične Maje Lene Lopatny, kćeri glumice Mije Begović, s kojom je iznimno bliska. Na Lanu je neizmjerno ponosna i teta Mia, koja je prošle godine na Lanin rođendan podijelila s pratiteljima dirljiv trenutak iz svog života.

Podrška obitelji

“Prije 18 godina primila sam u naručje ovo dragocjeno čudo – našu Lanu, prekrasnu, divnu, mirišljavu, maznu i kako onda, tako i danas zauvijek povezane, ljubavlju iznad ljubavi!”, poručila je tada glumica. A osim u vlastitoj obitelji, Lana proteklih godina podršku ima i u naočitom Franu, s kojim provodi sve više vremena. Ne tako davno uhvaćeni su u šetnji središtem grada, a svoju bliskost nisu se ni trudili skriti. Je li riječ tek o prijateljstvu ili o ljubavi, zasad nije poznato, no evidentno je da predivna kći Ene Begović uživa u društvu vršnjaka kojeg je svojim prijateljima na društvenim mrežama predstavila još u veljači 2017. godine.

To je ujedno jedna od posljednjih javnih objava na njezinu profilu vidljiva onima koji s Lanom ne dijele virtualno prijateljstvo. Upravo tim potezom još je jednom dokazala da joj samozatajnost itekako godi. Svjetla reflektora i velikih pozornica nikada je nisu privlačila, a čini se da će tako i ostati jer, iako je dijete poznatih roditelja, Lana je svoj život oduvijek čuvala podalje od sedme sile.