Thompson pjeva u Ljubuškom u povodu 25. obljetnice Krivodola

Thompson pjeva u Ljubuškom u povodu 25. obljetnice Krivodola

... pripadnika ljubuške IV. brigade i Radiško-probojske satnije.

Tim povodom na mjestu njihove pogibije bit će održana komemoracija i prigodna molitva.

- Ove godine smo našim poginulim vitezovima podigli spomenik na mjestu njihove pogibije. U 11 sati bit će upriličeno otkrivanje spomenika i služena sveta misa, - kazao je Milan Šumelj, jedan od organizatora večeri sjećanja.

Istaknuo je kako su im u organizacijskom dijelu pomogli čelnici općine Ljubuški, sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i inicijativni odbor Radiško-probojske satnije.

U večernjim satima na prostoru Centra malih sportova u Ljubuškom, s početkom u 20 sati, bit će upriličen bogat kulturno-zabavni program pod nazivom "Večer sjećanja" gdje će, uz recitatore i klape nastupiti i zvijezda večeri Marko Perković Thompson sa svojim bendom.

Cijena ulaznice je 10 maraka, a kupnjom pomažete organizaciju ovog događaja. Organizatori su pozvali sve branitelje koji su u mogućnosti da dođu na misno slavlje te da nipošto ne propuste Thompsonov koncert.

"Ovo je pilot projekt, kako bi iduće godine mogli obilježiti obljetnicu brigade/postrojbe. Želja nam je da to zaživi i u našem gradu te da se u ovakve manifestacije, osim obitelji poginulih branitelja na Krivodolu, uključe i sve ostale obitelji stradalih branitelja", kazao je branitelj Ivan Iko Čolak.

Braneći Domovinu 23. svibnja 1992. godine u Krivodolu južno od Mostara (kota Sinjar) poginuli su mladi hrvatski branitelji Žarko Miličević, Ante Tolić, Nediljko Bandur, Slavko Macan - pripadnici Radiško-Probojske satnije i Adis Mujanović (22. svibnja 1992. - kota Bunarić), svi vitezovi HVO 51. domobranske pukovnije "Stjepan Radić" iz Ljubuškog.

Večernji list