Objavljen Natječaj za II. Festival klapske pisme Posušje 2015

Objavljen Natječaj za II. Festival klapske pisme Posušje 2015

Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti muške, ženske i mješovite klape. Klape će se natjecati u dvije kategorije, muška klape nastupit će u subotu, 1. kolovoza 2015., a ženske i mješovite u nedjelju, 2. kolovoza.

Svaka klape koja želi sudjelovati na Festivalu treba popuniti prijavni obrazac objavljen na festivalskoj web stranici www.fkp-posusje.com na kojoj je i sam tekst Natječaja kao i Pravilnik Festivala.
Klape će na Festivalu izvoditi po dvije pjesme, a na Natječaj trebaju dostaviti četiri pjesme kako bi Festivalski odbor mogao odabrati dvije pjesme u slučaju podudaranja prijavljenih pjesama.

Na Festivalu se dodjeljuju nagrade Stručnog žirija, publike te posebne nagrade, priznanja i zahvalnice.
U kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa dodjeljuju se nagrade stručnog žirija za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto koje podrazumijevaju i novčanu nagradu.

Prva nagrada stručnog žirija u kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa nosi naziv „Posuški stećak".
Klape sudionice Festivala natječu se i za najbolju mušku, odnosno žensku i mješovitu klapu Festivala prema ocjeni publike. U obje kategorije dodjeljuje se Priznanje „Bura" za najbolje klape u obje kategorije. Ovo priznanje ne uključuje novčanu nagradu.

Natječaj je otvoren do srijede, 15. travnja 2015., a zainteresirane klape prijavni obrazac kao i ostale materijale propisane Pravilnikom trebaju dostaviti isključivo pute e-maila: [email protected]
Organizator će popis klapa koje će sudjelovati na Festivalu objaviti 15 dana od zaključena roka prijava.