Mostarka s californijskom karijerom nastupa u svom gradu

Mostarka s californijskom karijerom nastupa u svom gradu

Iz L.A-a u kojem živi stigla je u Zagreb gdje su održane pripreme za koncert. Mostarce čeka materijal s njenog albuma Balkan soul, ali i pjesme s novog albuma u pripremi te poneki ''jazz standard''.

Rođena Mostarka Zana Mesihović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia već dulje vrijeme živi u Californiji gdje je u pažnju javnosti dospjela albumom Balkan Soul, koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz muzičarka je do sada surađivala s zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove. Ipak, koliko su prilike dozvoljavale, nastavila je biti prisutna i u našim krajevima te je radila muziku za promotivnu pjesmu koja je pratila reprezentaciju BiH na svjetskom prvenstvu u Brazilu - Samba za BiH.
Pored rada na novom albumu, ova mlada umjetnica dovršava jazz studije na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta - UCLA-u gdje studira s poznatim imenima poput Kenny-ja Burrella, Herbia Hancocka i Waynea Shortera.

''Bit će mi velika čast i zadovoljstvo napraviti koncert u sklopu Calamus jazz festivala ovu subotu. Kao Mostarka, naročito sam ponosna tim što moj grad može da se pohvali internacionalnim jazz festivalom, zahvaljujući klubu Calamus.'' - poručila je Zana.
Zanu će na koncertu pratiti bend Zagreb ALL STAR Quartet, koji čine neki od najboljih jazz muzičara iz Hrvatske - Mario Igrec iz benda Cubismo, Jura Vrandečić iz Scharf Cluba, Hrvoje Galler iz Zagreb Jazz Portraite-a te Boris Bestak iz Jazz Collective-a.