FOTO  Mostar: Pjesmom se prisjetili Arsena

Arsen Dedić, Matija Dedić, Zlatan Stipišić Gibonni

Naime, u sklopu Mostarskog proljeća 2018. - XX. dana Matice hrvatske u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, organiziran je koncert 'Sjećanje na Arsena', koji je bio svojevrstan hommage velikom umjetniku i prijatelju Mostara i Dana Matice hrvatske.

Arsenovog lika i djela, Arsenovih poetskih i glazbenih uspješnica, publika se prisjetila uz Matiju Dedića, Zlatana Stipišića Gibonnija i Black Coffee.

Baš poput oca, i Matija je rado u Mostaru. Čestitao je tako i veliki Matičin jubilej.

''Teško je opisati zahvalnost Danima Matice u Mostaru koji su me uvrstili u svoj program kroz razne projekte nebrojeno puta. Svaki novi dolazak iznimno me veseli, s obzirom na to da smo u gradu svih ovih godina stekli i velika prijateljstva... I Arsen je rado ovdje dolazio, mnogo puta sudjelovao u programima, a i Gabi. Svi smo nekako, obiteljski, na poseban način voljeli Mostar i njegove ljude, njegovo Proljeće. Ovom prigodom najiskrenije bih čestitao manifestaciji na tolikim godinama kvalitetnog i predanog rada koji je rezultirao vrhunskim programom, pozitivnom atmosferom i profesionalizmom''.