Mladen Grdović i Antonija Šola sa Milanom Bandićem na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu

hercegovačka večer, Stuttgart
Uz njih su prepunu dvoranu ljudi zabavljali i grupa Romantic, guslar Stojan Čarapin, te folklorna skupina Krešimir .

Među brojnim uzvanicima bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, generalni konzul konzulata u Stuttgartu Slavko Novokmet, generalni konzul konzulata BiH Zvonimir Mišković, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, član Središnjeg odbora HDZ-a Franjo Akmadža, doktorica iz Zagreba Ivona Sušak, te brojni fratri i svećenici iz domovine i iseljeništva.

Predsjednik Hrvatske zajednice Hercegovina Zoran Primorac u svom se pozdravnom govoru osvrnuo na sve protekle godine ove Večeri tijekom kojih je ona postala prepoznatljiva u Stuttgartu i okolici i jedna od najljepših i najpoznatijih hrvatskih večeri na ovim prostorima.

- Svi vi koji dolazite iz godine i vjerno pratite ove naše Hercegovačke večeri svjedoci ste lijepog druženja i prijateljstva Hrvata i njihovih prijatelja. Naša je Zajednica živa zajednica, koja neprestano raste. Ona je domovina u malom koja poručuje da čuvamo našu baštinu, naše običaje i sve ono što je važno za dostojnost hrvatskoga čovjeka na ovim prostorima.

Član Središnjeg odbora HDZ-a Franjo Akmadža je prenio pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka te ukazao na potrebu hrvatskog zajedništva izvan domovine o čemu svjedoči i ova Hercegovačka večer.

Okupljene Hrvate je pozdravio i Milan Bandić. Kazao je kako mu je uvijek drago doći među Hrvate, te da će se pozivu uvijek odazvati bez obzira koju funkciju obnašao. - Hvala što niste zaboravili svoje korijene, tradiciju, kulturu, običaje i svoja ognjišta. Hvala vam što tako dobro predstavljate Hrvatsku u svijetu - kazao je Bandić, obećavši da će na iduću Herecegovačku večer u Stuttgart dovesti najbolje hercegovačke gangaše.

Prava euforija je nastala kada se među publiku spustio neponovljivi Mladen Grdović i izmamio nostalgiju za domovinom stihovima pjesme "Da te mogu pismom zvati", potom je zaradio ogromno odobravanje i pljesak riječima: Ja sam Dalmatinac, ali poznato je da su Dalmacija i Hercegovina kao brat i sestra!

Opširnija reportaža u idućem broju Fenix Magazina koji na prodajna mjesta u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Luksemburgu dolazi početkom listopada

fenix-magazin.de