FOTO/VIDEO  Ero s onog svita u Wuppertalu

ero s onog svita
Naime, 14.10.2017 godine, članovi skupine "Povuci-potegni" zajedno s članovima Folklorne skupine Zagreb i amaterskim glumcima i pjevačima okupljenim u Hrvatskoj katoličkoj misiji iz Wuppertala u subotu su u Wuppertalu oduševili premijernim izvođenjem kazališne predstave Ero s onoga Svita koja je inspirirana Gotovčevom operom orginalnog naziva Ero s onoga svijeta. U predstavi Ero s onoga svita, u kojoj su zaigrali i naši Duvnjaci, pred punom dvoranom u Wuppertalu, lik Dome maestralno je odigrala Krunislavka Zrinušić, što je primjetila i publika koju je u više navrata i nagradila. Njen muž, Vlado Zrinušić odigrao je ulogu momka, krčmara i prodavača.

Nimalo lošiju izvedbu imala je i Danijela Perković koja je koristeći stari duvanjski govor odlično predstavila djevojku i u dva navrata kroz predstavu naratoraki opisala tijek događaja. Danijela je zaslužna i za uvod u činove. I njen muž, Stipan Perković bio je jedan od glavnih aktera, ali u tehnici.

Predstava je nastala zahvaljujući članovima HKM "Wuppertal" a glavni pokretač i kotač svega je bila rođena a i udata Gruđanka Anđelka Marić.

Ante Luburić/Tomislavcity

 

Video: Fenix magazin