FOTO  Dvostruki subotnji program uz pijanista Karla Ivančića i Ansambl Dialogos

tz samobor , koncerti
Početak je pripao mladom pijanistu Karlu Ivančiću, prošlogodišnjem dobitniku Nagrade grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja na 11. međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić. On je u Galeriji Prica svirao Sonatu za klavir br. 6 u e-molu, D.566 Franza Schuberta, Etidu za klavir br. 6 u a-molu iz Velikih etida prema Paganiniju Franza Liszta, Andante spianato i Veliku briljantnu polonezu, op. 22 Frederica Chopina te Moments musicaux, op. 16 Sergeja Rahmanjinova. Publika je nadahnutu izvedbu nagradila pljeskom i izmamila dodatak, a u njemu čula i Uspavanku Dore Pejačević.
U Franjevačkoj crkvi potom je nastupio Ansambl Dialogos predvođen Katarinom Livljanić, a na programu se našla Judita - Biblijska pripovijest iz renesansne Hrvatske prema tekstu Marka Marulića. Brojni uzvici bravo i dugotrajan pljesak okupljenih pokazatelj je kvalitete ovog djela, cjelokupne izvedbe i atmosfere, koja će ostati u trajnom sjećanju. Uz Katarinu Livljanić (glas, umjetničko vodstvo, izbor teksta i glazbena rekonstrukcija), Ansambl Dialogos činili su Albrecht Maurer (viela, lirica), Norbert Rodenkirchen (flaute, dvojnice), Sanda Herzić (režija, scena, kostimi), Marie Bellot (koncepcija i realizacija svjetla) te Bratislav Lučin (jezični savjetnik).

Najava
Samoborska glazbena jesen u nedjelju, 27. rujna, nudi u programu prvu večer 12. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić. Publici u Galeriji Prica od 18 sati predstavit će svoje recitale Latica Anić (violončelo), duo Danijel Gašparović i Nikola Kos (klavir), Maksimilijan Borić (mandolina) i Zvonimir Krpan (violina). Ponedjeljak i utorak bit će, također, u znaku natjecanja mladih glazbenika, a počinju i prvo koncerti Marimba Weeka.