Domaći bendovi na dočeku Nove godine u Mostaru

doček, doček Nove godine, Mostar
... u Ulici Nikole Šubića Zrinskoga zabavljati Mostarce i goste grada na Neretvi te ih uvesti u novu 2018. godinu, predstavili su se u srijedu u mostarskoj Gradskoj vijećnici, prenosi Fena.

Grad Mostar organizira "FEstival NOve MOstarske ENergije" i doček Nove godine na otvorenom, u suradnji s Forumom Mostar 2024. koji okuplja najveći broj mostarskih umjetnika i djelatnika iz oblasti kulture.

Tom prigodom Mirza Alendar iz grupe ‘Tale Quale' kazao je kako je njegov bend jedan od mlađih u Mostaru te da je nastao prije dvije godine.

- Tijekom novogodišnjeg programa predstavit ćemo se s određenim brojem naših autorskih pjesama i par obrada koje su značajno utjecale na naš rad - dodao je Alendar.

Istaknuo je kako im ovaj nastup puno znači jer će njime zaokružiti uspješnu godinu.

Jasmina Šuta govorila je ispred benda Floridus koji postoji već četiri godine, a iza sebe ima snimljen album "Na vrhu svijeta".

- Nama je ovo velika čast iz razloga što javnog dočeka nije bilo deset godina i nadamo se da će se Mostarci s nama rasplesati - istaknula je.

Pjevač grupe Sinergija Josip Pavlović ustvrdio je kako je njegov bend proslavio deset godina postojanja te da se mogu pohvaliti brojnim nastupima.

- Naš je cilj kompletiranje albuma i svih pjesama što smo do sada snimili. Čast nam je svirati i pjevati na dočeku Nove godine i to nam je najljepši kraj uspješne godine - dodao je Pavlović.

Ocijenio je kako će na dočeku svirati pjesme Plavog orkestra i Valentno benda, ali i neke pjesme koje su poprilično zaboravljene.

- Mislim da će to biti jako zanimljiva priča i drago mi je što će se na dočeku okupiti mladi talentirani Mostarci - rekao je Pavlović.

Josip Palameta ispred benda Smooth Groove kazao je kako su oni jazz bend te da se ne bave autorskim radom veći isključivo ‘coverima'.

Inače, prvi put nakon deset godina mostarska Gradska uprava odlučila je izdvojiti iz proračuna 80.000 marka te organizirati javni doček Nove godine i u tom gradu.

Doček će se održati u dvodnevnom programu za sve generacije, a uz spomenute bendove nastupit će i Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Maler Ego i mnogi drugi.