FOTO  Blatničke note dobrote: Hercegovina poslala poruku mira, zajedništva, ljubavi i sloge.

Blatničke note dobrote, Mate Bulić

Koncert su otvorili i blagosovili mjesni župnik i župnik svetišta svetog Ive u Podmilačju.

Koncert otvara  kralj dijaspore Mate Bulić i zagrijava publiku, a onda se redaju Klapa Herceg, Ivan Marić, Ivica Bago, Sinovi Hercegovine, Jozo Vučić, Alen Nižetić, Dalmatino, Željko Bebek ,Prijatelji iz srednje Bosne, Dražen Zečić , Ante Matić, Marko Perković Thompson,Stefan Janšek Štef i na kraju koncert zatvara Mate Bulić sa svojom Trusom. Sve izvođače je pratio Delta bend iz Ploča koji sviraju sa Matom već punih 16. godina.

Sav prihod s koncerta namijenjen je za one kojima je pomoć potrebna, te će dijelom sredstava s koncerta biti obnovljena crkva sv. Ivana u Podmilačju. Dio prikupljenih sredstava je namijenjen i za pomoć humanitarnoj udruzi "Fra Didak Buntić", čije je sjedište u Čerinu, te dio za Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama "Sveta obitelj" Mostar, a ostatak će se utrošiti za uređenje dvorišta crkve sv. Franje i oko mjesnog groblja Grmine u Donjoj Blatnici.

Sinoć je Hercegovina u sve djelove svjeta poslala poruku mira, zajedništva, ljubavi i sloge. Na organizaciji i pripremi ovoga događaja sudjelovalo je oko 500 volntera.

Koncert su zajednički organizirali Mate Bulić, Župni ured Čerin i mještani Donje Blatnice.

Voditelj programa je bio glumac i komičar Damir Mihanović Ćubi.

Hvala svima koji su sinoć bili dio ove hvale vrjedne akcije i nastavjamo sljedeće godine 06.08.2018.

Tekst i foto by:Ivica Lozina

Sve fotografije u GALERIJI