FOTO/VIDEO  Alkotraz, londonski koktel bar napravljen u zatvorskom stilu

alkotraz

... svoje piće, jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primijete čuvari.

Pića koja unesete potom vam se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete zatvorska odijela i u svom piću uživate u malim ćelijama.

Alkotraz, koji je vrata otvorio 28. rujna, radiće nažalost samo tri mjeseca. Inspiriran je Alkatrazom, a odjednom može da primi 30 "zatvorenika". Piće se poslužuju bez menija, a dobijaju se obično u metalnim zatvorskim čašama kako ne bi privlačili pažnju čuvara.

- Otvorili smo vrata prije dvije nedjelje i dočekali veliki broj ljudi u potrazi za ovakvim iskustvom. Reakcije na internetu takođe su bile sjajne, a i istraživanje u kome su sudjelovali gosti nakon posjete pokazalo je da su svi oduševljeni, - ispričao je Sem Šerman iz kompanije Inventive Productions koja stoji iza ovog projekta.

Čini se kako se fascinacija zatvorima ne može potrošiti, jer je recimo i na Tajlandu nedavno otvoren hotel u kojem spavate u ćeliji. Bar Alkotraz otvoren je od četvrtka do subote, a radno vrijeme je od 17 do 23 sati. Ulaz košta 30 funti, a uz ulaznicu se dobijaju četiri koktela i dvosatni boravak.