FOTO  13. HERCEGOVAČKA ZABAVA

13. HERCEGOVAČKA ZABAVA

U organizaciji Slavonske udruge Hercegovaca (SUH-a) Ogranak Vukovarsko-srijemske županije "Blago Zadro" u hotelu "Admiral" u Vinkovcima održana je 13. Hercegovačka zabava koja je okupila više od 500 Hercegovaca, njihovih prijatelja, simpatizera i gostiju.
Prigodnim riječima obratio se predsjednik SUH-a Ogranka Vukovarsko-srijemske županije "Blago Zadro" Tomislav Pavković koji je, između ostalog, rekao:
- Imamo uzvanika sa svih strana Hrvatske i dijaspore. Večeras su ovdje ljudi i iz Njemačke. Želja nam je spojiti sve ljude dobre volje. Nastojimo uvijek spajati, a ne razdvajati. Želimo biti ona nit koja spaja Hercegovinu sa Slavonijom i ostalim krajevima naše zemlje - istaknuo je Pavković.
Nakon hrvatske himne "Lijepa naša" i pjesme "Hercegovina u srcu", neslužbene himne hercegovačkih Hrvata, u kulturno-umjetničkom programu nastupili su: Kulturno-umjetničko društvo "Tomislav" iz Cerne, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Jare, Široki Brijeg, gangaši i guslari te Muška pjevačka grupa "Bećari" iz HKUD-a "Herceg Stjepan" Blagaj-Buna, a do ranih jutarnjih sati uzvanike je zabavljao Mate Bulić i grupa "Delta".
Hercegovačka zabava protekla je u veselom raspoloženju, bogatom kulturno-umjetničkom i zabavnom programu uz odličnu večeru.

Tom zabavom povezuju se slavonski i hercegovački zavičaj, promiče, čuva, štiti i njeguje tradicija, nasljeđe, kulturne osobitosti i osnovne ljudske vrednote hercegovačkoga zavičaja, hercegovačkoga čovjeka uz opravdanost takvih druženja s porukom da treba raditi na tome da zavičajne različitosti spajaju, a ne razdvajaju.
U organizaciji zabave sudjelovali su: Tomislav Pavković, Karmela Božić, Stanko Pavlović, Stjepan Marić, Boško Papac, Slađana Raguž, Antonio Vasilj i Jakiša Šitum.

glas-slavonije.hr