Znate li sva pravila seksa za jednu noć?

Seks za jednu noć pruža mogućnost uživanja u seksu bez obaveza, a istina je da su muškarci skloniji takvim avanturama nego žene
'Žene mogu u seksu uživati na potpuno isti način na koji uživaju muškarci', kaže Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige 'She Comes First: The Thinking Man's Guide to Pleasuring a Woman'. Tako i žene mogu jednako kao i muškarci uživati u seksu za jednu noć, no moraju imati nekoliko korisnih savjeta i poštivati određena pravila kako bi taj jednonoćni izlet u tuđi krevet ostao u slatkom, a ne gorkom sjećanju', piše ivillage.com.

Pobrinite se za sigurnost

Seks za jednu noć može biti sjajna prilika za uživanje u seksu bez obaveza, no na zaštitu svakako treba misliti. Dok će se neke žene ugodnije i opuštenije osjećati s osobom koju znaju od prije, druge će se lakše opustiti s potpunim strancem. Odluka o mjestu radnje je isto vrlo bitna, a preporučuje se odlazak kod vas ili u čak u hotel, posebice ako je riječ o potpunom neznancu. Osim toga, pravilo koje se nikada ne smije preskočiti je upotreba kondoma i nemojte podlegnuti kojoj čašici alkohola više samo kako biste se opustili. 'U redu je popiti koju čašicu i zabaviti se, no pazite kako vas alkohol ne bi omeo i naveo na neke krive odluke zbog kojih biste mogli požaliti, u seksu za jednu noć uživajte hladne, i trijezne glave', kaže seksolog Ian Kerner.

Ne očekujete vezu
Naravno da postoje dugogodišnje veze koje su se razvile iz avanture za jednu noć, no izgledi za to su vrlo mali. Ako se doista odlučite za seks na jednu noć, učinite si uslugu i nemojte početi razmišljati o imenima vaše djece onoga trenutka kada napustite krevet. Seks za jednu noć služi samo jednoj svrsi - jednonoćnom uživanju, stoga snizite svoja očekivanja kako ne biste doživjeli veliko razočaranje.

Ne osjećajte grižnju savjesti
Ako nakon seksa za jednu noć osjećate kao da ste učinili nešto krivo, riješite se tog nepotrebnog osjećaja krivnje. 'Nema ničega lošeg u tome da uživate, podsjetite se da ste to učinili iz sasvim dobrih razloga - zabavili ste se, uživali u dobrom seksu i orgazmu', tvrdi Kerner.

Seks za jednu noć je najbolji na putovanjima
'Najbolje mjesto za ovakav tip avanture je definitivno vaša destinacija godišnjeg odmora. Naposljetku, s tom osobom nećete imati ni povijesti niti budućnosti, samo tu jednu noć te tako imate potpunu mogućnost uživati u trenutku', kaže psihologinja Michelle Golland. Osim što na godišnjem odmoru puno lakše upoznajete ljude, ne treba zanemariti ni činjenicu da je hotelska soba već rezervirana. Osim toga, male su šanse da imate zajedničke prijatelje, tako da su isključene potencijalne neugodne situacije. Seks za jednu noć na odmoru stvorit će osjećaj kao da niste u stvarnom svijetu te će sve dobiti romantični prizvuk.

Preuzmite kontrolu nad vlastitim orgazmom
Iako seks za jednu noć može biti doista zabavan, postoji jedan sitan, ali ipak rješiv problem - vaš orgazam. Naime, žene se ponekad teže opuste kada su prvi put s muškarcem i teže doživljavaju orgazama. No, seks za jednu noć ne zahtijeva pravila niti se trebate brinuti što će on misliti. Stoga, bez suzdržavanja mu točno pokažite što i kako želite.

Budite otvoreni za eksperimentiranje
'Seks na jednu noć može biti odlična prilika da se zabavite, naučite neke nove trikove ili isprobate neke nove položaje. Pustite maštu an volju i probajte sve ono što ste uvijek željeli probati,' savjetuje Kerner.

Dva puta razmislite prije nego ostanete prespavati
Nakon odličnog seksa za jednu noć dolazi vrijeme za donošenje kritične odluke: ostati prespavati ili smjesta otići kući? Seksolog Kerner savjetuje: 'Ako niste u potrazi za emocionalnom povezanosti, vrijeme je da se spremite i odete. Zajedničko spavanje i buđenje u zagrljaju samo će stvoriti neugodnu situaciju idući dan ujutro, pogotovo ako je sve što ste željeli bio seks.'

Ne obećavajte da ćete nazvati
Zašto se gnjaviti oko razmjene telefonskih brojeva ako ga nikada nećete nazvati? Osim toga, ako mu date svoj broj, a ne želite da vas nazove, samo se dovodite u neugodnu situaciju. Stoga, nakon seksa jednostavno se pozdravite i krenite svojim putem.

izvor: tportal.hr