Znači li više mišića, i više seksa?

Znači li više mišića, i više seksa?

Dobar izgled muškarcu daje više samopouzdanja prilikom uspostavljanja prvog kontakta sa ženama i više sigurnosti u vlastite mogućnosti.

S druge strane, žene često na osnovu izgleda donose sud o muškarčevom stavu prema životu, te smatraju da će bolji seks imati s dobro građenim muškarcima, s obzirom da je sportska figura povezana s izdržljivošću i snagom.

Muškarac lovac i fizički radnik oduvijek su bili glorofikacija zdravlja i dugog života.

Žene koje su izabrale mišićavog, jakog muškaraca imale su više šanse za preživljavanje. No, danas je situacija pomalo drugačija. Potreba za snažnim 'junakom' nije jednako izražena u svim kulturama svijeta, 'mužjak' je potreban samo u onima u kojima život ovisi o fizičkim poslovima.

Upravo ta činjenica dovodi do zaključka kako današnja kultura ipak više ne zavisi u potpunosti od indeksa mišićne mase, pa prema tome, mišići više nisu jedini uvjet za češći seks!

Naša je kultura proizvod mješavine grčko- helenističke kulture i njene metamorfoze kroz kršćanstvo. Davno su još Grci stvorili kult tijela koji je trajao sve do dolaska kršćanstva, kada je samo tijelo postalo sinonim za grijeh.

Studentske revolucije, hipiji, TV i masovni marketing uspjeli su razbiti dominirajući negativni stav prema ljudskom tijelu.

Danas je posebno značajna uloga reklama koje koriste mišićavo muško tijelo za prodaju svega, od seksa do zubnih pasti. Odgovor za masovnu upotrebu ove metode leži u estetici, piše Intimate Medicine.

I.La.

net.hr