Želite li biti zdravi? Seksajte se!

mladi sex, preljub, sex, sex, sex, mladi sex, sex, orgazam, sex, sex, sex, trikovi, sex, seks, krevet, riječi, erogena zona, orgazam, seks, seks, muškarci, žene, muškarci, žene, lovci, ljubavnici, seks, ovisnici, avantura, ljeto, ljubav, seks prakticiranje, ljeto, more, sa seksi donjim rubljem, seks prakticiranje, partner, savršenstvo, savršeni ljubavnik, seks navike, smijeh, osmijeh, obdarenost  , seksipilnost, sex, sexy, sex i ljepota, sex orgazam

Seks produžava život

 

Istraživanje provedeno u Americi i koje je obuhvatilo ljude starije od 50 godina, pokazalo je da su svoje zdravlje opisali kao izvrsno ili vrlo dobro uglavnom oni ispitanici koji su tvrdili da se seksaju barem jednom tjedno. Povezanost odgovora stručnjaci objašnjavaju hormonom DHEA, koji se oslobađa tijekom seksa i orgazma, te igra važnu ulogu u regulaciji razine inzulina. Tako redoviti seks u zrelim godinama, dakle nakon 50. godine života, može smanjiti opasnost od nastanka raka prostate.

Krvni tlak

 

Iako kratkotrajno seks podiže razinu krvnog tlaka, on dugoročno smanjuje mogućnost nastanka srčane kapi. Biološko psihološka studija, provedena u Americi, pokazuje da redoviti seks snižava donji srčani tlak i pospješuje izlučivanje dopamina, koji pomaže u stvaranju ugođaja opuštenosti i smanjuje utjecaj hormona koji se inače izlučuju u stanju stresa. Osiromašen libido može biti znakom teškoća s krvnim tlakom. Liječnici tvrde kako muškarci s povišenim krvnim tlakom često imaju probleme s erekcijom.

 

Seks smanjuje mogućnost pojave dijabetesa

 

Tjelovježba i sagorijevanje kalorija, uzrokovano seksom, pomaže u spriječavanju nastanka dijabetesa tipa 2. Uz to, časopis udruženja američkih liječnika tvrdi kako je za smanjenu mogućnost pojave dijabetesa direktno odgovoran ranije spomenuti hormon DHEA, koje se oslobađa u večim količinama upravo tijekom seksanja i orgazma.

Seks je dobar za srce

 

Oni muškarci, koji se seksaju manje od jednom mjesečno, mnogo su izloženiji opasnosti od pojave infarkta od muškaraca koji se seksaju dva puta tjedno. Američki stručnjaci tvrde da tijekom seksa morate umoriti i srce, koje će na taj način dobiti kardiovaskularnu vježbu. Iako se bolesnici, koji imaju srčane teškoće, često boje da će ih infarkt pogoditi upravo za vrijeme seksanja, liječnici tvrde da se to zapravo događa izuzetno rijetko. Jer ako se po stepenicama mogu popeti dva kata, onda će preživjeti i seks. I to zbog toga jer seks pospješuje cirkulaciju, pospješuje djelovanje kisika u stanicama organizma i stimulira rad mnogih tjelesnih organa. A teškoće s erekcijom mogu biti posljedica teškoća s kardiovaskularnim sustavom.

Seks je dobra tjelovježba

30 minuta seksa sagorjeti će 200 kalorija, pa ako se seksate pet puta tjedno, sagorjeti ćete isti broj kalorija kao da ste se dva i pol sata maltretirali u teretani ili nekoj vježbaonici. Kako biste se usredotočili na određeni dio tijela, trebate odabrati između različitih spolnih položaja. Seks je vrlo učinkovit u uklanjanju masnih naslaga nataloženih u predjelu trbuha.

Seks će vam odagnati prehladu

Seks potiče stvaranje imunoglobina A, jednog od najvažnijih čimbenika imunološkog sustava. To znači da seks čuva i od prehlade, samim time što podiže razinu tjelesne otpornosti. Za dokaz te tvrdnje testirali su slinu 112 studenata. Rezultati su pokazali da oni, koji su se seksali barem jednom do dva puta tjedno, imaju višu razinu imunoglobina A od onih koji su se seksali mnogo rjeđe.

Seks povećava učinkovitost pojedinca

Ako je pred vama ispit, ili neka vrlo važna prezentacija, tada ćete pokazati bolje rezultate ako se večer prije rečenoga pošteno poseksate. Tako barem tvrdi škotsko istraživanje s područja biološke psihologije. Prema tom istraživanju seks oslobađa kemikalije, koje pružaju osjećaj sreće i dobre volje. Ali kada se radi o sportu tada bi seks, večer prije natjecanja, mogao imati loše posljedice.

Uklanja glavobolju

Iako je glavobolja jedan od najčešćih izgovora za izbjegavanja seksa, upravo je pošteni seks ono što je može izbrisati. U tome glavnu ulogu igra orgazam, koji će glavobolju oslabiti ili potpuno ukloniti.

Seks liječi rane

Navodno oksitocin, koji se isto tako oslobađa tijekom seksa, čak za 25 % ubrzava liječenje i zarastanje rana i ublažava razne upale.

Za laku noć

Glavnu ulogu ponovno ima oksitocen, koji nakon dobrog seksa oslobodi hormone odgovorne za spavanje, a kojima su podložniji muškarci. Upravo zbog toga muškarci nakon seksa, a to je dvije do pet minuta, tako slatko zaspu. Na žene ti hormoni počinju djelovati kasnije, tek nakon 20 do 25 minuta.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr