Zašto žene glume orgazam - 12.11.2010

orgazam, sex, gluma
Glumljenje orgazma za bolji orgazam?


Američki stručnjaci s područja seksualnosti su došli do zaključka zašto žene tako često glume orgazam. Većina žena koja je sudjelovala u njihovom istraživanju je priznala da je doživjela veću stimulaciju pri seksu, ukoliko njihovi partneri nisu dobivali upute, kako ih zadovoljiti. Trećina žena koje se puno teže uzbuđuje je poslije placebo pokusa orgazma doživjela puno bolji i jači orgazam. Žene si pri ispuštanju zvukova i stenjanja pomažu dostići veću razinu uzbuđenosti, što je za seksualni vrhunac najvažnije.

Čest uzrok za glumljenje orgazma je još uvijek muško zadovoljstvo

Unatoč novom američkom otkriću, većina još uvijek tvrdi da je uzrok za glumljenje orgazma još uvijek muško zadovoljstvo.

Istraživači koji su se bavili ovim problemom došli su do zaključka da više od četvrtine žena koje glume orgazam to rade samo zato kako bi se muškarci osjećali dobro poslije spolnog odnosa. Žene koje se užive u uglogu i spolni odnos poprate stenjanjem i uzdisanjem, to rade kako tvrde znanstvenici samo kako bi manipulirale s partnerom te si pomogle da se one zajedno s njimo osjećaju onako kako bi se trebali osjećati oboje; zadovoljeno. Rezultati istraživanja su pokazali da žene ispuštaju različite zvukove u različitim stanjima seksa, da bi uvjerile partnera da su doživjele orgazam i na taj način situaciju okrenule u svoju korist. r Znanstveniki su te "značajne ženske zvukove za vrijeme seksa" razdijelili u nekoliko različitih kategorija, koji se ovisno o fazama seksa razlikuju.
Uspješna veza unatoč nezadovoljenosti


Glavni uzrok za glumljenje orgazma, osim intenzivnijeg doživljaja seksa, je još uvijek to da žene žele da kod muškaraca izazvati osjećaj zadovoljstva sa samim sobom i ponosa naravno. Samo tako mogu sačuvati dobre odnose u vezi unatoč seksualnoj nezadovoljenosti.

izvor: intimamedicine.com