Zašto neki više uživaju u seksu, a neki manje?

Kada se govori o seksualnom zadovoljstvu, obično se misli na orgazme i učestalost seksualnih odnosa, ali najnovije istraživanje dalo je zanimljive rezultate - razlozi zbog kojih se muškarci i žene upuštaju u seksualne odnose zapravo najviše utječu na seksualno zadovoljstvo, piše msnbc.msn.com.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behavior otkrivaju kako muškarci i žene najviše uživaju u seksu iz ljubavi. Oni koji to rade iz materijalne koristi, bez emocija, u seksu uživaju daleko manje.

'Često se broj orgazama i učestalost seksualnih odnosa navode kao glavni faktori većeg zadovoljstva u seksu. No, ljudi se u seksualne odnose upuštaju iz različitih razloga, a ne samo radi fizičkog užitka', kaže znanstvenik Kyle Stephenson.

'U ovom smo istraživanju htjeli doći do odgovora kakav seks, odnosno iz kojih razloga, donosi najveći užitak', dodao je.

U studiji je sudjelovalo 544 studenata i studentica, od kojih je većina bila heteroseksualne orijentacije, a odgovarali su na pitanja o seksualnoj motivaciji i zadovoljstvu.

Između ostalog, rezultati su pokazali da su muškarci koji su se seksali kako bi imali veće samopoštovanje bili manje zadovoljni od onih muškaraca koji su se u seks upuštali iz drugih razloga.

Kao i kod muškaraca, i žene koje su se upuštale u seks kako bi podignule samopoštovanje manje su uživale od onih koje su partneru na taj način htjele iskazati zahvalu ili se možda ispričati.

Također, žene koje su se upuštale u seksualne odnose radi uzbuđenja i novog iskustva također su manje uživale u seksu.

'Muškarci i žene koji se upuštaju u seks iz ljubavi bit će manje opterećeni orgazmom od onih koji se seksaju radi užitka', tvrdi Kyle Stephenson.