Zašto je jutarnji seks najbolji način početka dana?

To je barem lako, a ne trebate ni izlaziti iz spavaće sobe. Osobe koje odmah ujutro vode ljubav ne da se osjećaju bolje tokom dana, već i na taj način jačaju imunološki sistem.

Istraživanja upućuju na to da su odrasle osobe koje dan započinju seksom zdravije i sretnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje šalicu kave ili čaja bez gimnastike u krevetu. Osobe koje upražnjavaju seks imaju snažniji imunitet pa rjeđe obolijevaju od gripe ili prehlada, a mogu se pohvaliti kvalitetnijom kožom, kosom i noktima.

Američka znanstvenica i seksualna savjetnica u novinama dr. Debby Herbenick kaže: 'Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja zbog čega se parovi osjećaju povezanije tokom cijelog dana. Od njega smo snažniji, ali i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet jer povećala razine IgA, antitijela koje nas štiti do infekcija'.

Druga istraživanja također ukazuju na brojne dobrobiti jutarnje akcije među plahtama. Istraživanja Queens Universityja u Belfastu otkrila su da upražnjavane seksa tri puta tjedno smanjuje rizik do srčanog ili moždanog udara.

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dan, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima dok spavaju akumulira testosteron koji će iskoristiti sljedećeg dana. Od trenutak kad se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kad mu je testosteron na vrhuncu.

Jedno istraživanje iz 2009. pokazalo je da svakodnevni seks poboljšava kvalitetu sperme i povećava šanse da žena ostane u drugom stanju. Istraživanje sa Sveučilišta u Nottinghamu također je pokazalo da muškarci koji imaju redovit sekssualni život u pedesetim godinama imaju i manji rizik od razvoja raka prostate.

IZVOR: tportal.hr