Vama se seksa, a djeca su u blizini - koja su pravila?

Stručnjaci ovaj put donose prihvatljiva i neprihvatljiva pravila ponašanja.

Dijete spava u krevetu s vama

Scenarij: Beba brzo utone u san u vašem krevetu. Vi slučajno dodirnete stopalima noge vašeg supruga, on stavi ruku na vaše bedro i prije nego ste se snašli, napaljeni ste i rado bi se poseksali. Ali što s djetetom?

Pravilo: Iako se stručnjaci slažu da je uznemirujuće za djecu ako su izložena seksualnom činu, mala beba u vašem krevetu više spada u 'sivo područje'. 'Ako je dijete mlađe od šest mjeseci, vjerojatno se ne trebate brinuti', tvrdi doktorica Michele Borba, autorica knjige The Big Book of Parenting Solutions. 'Vjerojatno neće biti nikakvih problema, rezultat su jedino sretni i zadovoljni roditelji', nadodaje.

Što učiniti: U carstvu mogućnosti i razloga, učinite ono što vam se čini ispravno. Ako vam je ugodno napraviti to s djetetom u sobi, premjestite ga u njegov krevetić pored vašeg kreveta čim se situacija počne zagrijavati. Ili ga ostavite na krevetu, a vi to napravite na podu.

Dijete se igra u 'vrtiću' u spavaćoj sobi

Scenarij: Vaše 13-mjesečno dijete se igra u 'vrtiću' koji se nalazi u vašoj spavaćoj sobi. Vi i vaš suprug ležite na krevetu zadivljeno gledajući bebu i začas počnete zadivljeno gledati jedno drugo. Rado bi se prepustili strasti, ali vaše dijete baš gleda u vas i ispušta zvukove koji se mogu opisati kao navijanje.

Pravilo: 'Vaše dijete može osjetiti strah, pogotovo ako je staro oko dvije godine. Ono što vi i suprug doživljavate kao čin ljubavi, vaše dijete može protumačiti kao 'tata želi nauditi mami', tvrdi Michele Borba. 'Osim toga, prepuštati se strasti na mjestu gdje vas dijete može vidjeti može vas vrlo brzo 'ohladiti', pogotovo mlade mame kojima je potrebno deaktivirati centar u mozgu zadužen za stres kako bi se osjećala seksualno', nadodaje doktor Ian Kerner, autor knjige She Comes First and He Comes Next.

Što učiniti: Sva sreća pa se 'vrtić' može premjestiti u drugu prostoriju ili na drugo mjesto otkud vas dijete ne može vidjeti. Premjestite ili dijete ili se vi premjestite. Zaokupite njegovu pažnju s omiljenom igračkom i uživajte.

Izvor: centarvjencanja.com