Udane žene vole seks, a saznajte što ih najviše pali

Koriste li seksualna pomagala da začine seksualni život? Neki odgovori o seksualnom životu udanih žena mogli bi vas iznenaditi.

Istraživanje je proveo američki portal iVillage u siječnju ove godine na tisuću udanih žena, a ovo su rezultati:

Predvidljivo je, ali je OK

Da im je seksualni život predvidljiv smatra 78 posto udanih žena. Taj broj i raste kod parova koji imaju malo dijete, ali unatoč tome 58 posto ih je zadovoljno svojim seksualnim životom.

Tko započinje

Dok 13 posto udanih žena tvrdi da uglavnom one iniciraju seks, više od trećine kažu da se u toj ulozi nalaze podjednako kao i muževi.

Mjesto radnje

Gotovo tri-četvrtine udanih žena kaže kako im je mjesto na kojem imaju intimne odnose najpredvidljiviji dio seksualnog života (69%), a prati ga vrijeme u danu (50%) i poze (65%). Gotovo polovica žena može predvidjeti i tijek predigre i koliko će odnos trajati.

Žene su raspoložene - odmah!

Seks je možda predvidljiv, ali ipak ga žele. Trećina udanih žena kazala je da je raspoložena za seks sa suprugom baš na dan ispitivanja ili da je bila dan ranije. Više od polovice (62%) bilo je prošloga tjedna.

Dušo, jesi dobio moju poruku

Više od 51% udanih žena koristi tehnologiju kako bi flertovale s muževima. Gotovo svaka četvrta šalje proste SMS-ove, dok svaka peta šalje zavodljive e-mailove. I vjerovali ili ne - žene bi se radije seksale sa svojim suprugom nego brijale po Facebooku.

Zagrijavaju se stvari u spavaćoj sobi

Čak 41 posto žena s djecom mlađom od 10 godina koriste vibratore ili seksi pomagala sa suprugom, preko 53 posto kupilo je seksi donje rublje, a svaka treća kasnila je na posao ili sastanak zbog seksa sa suprugom.

Zovi me neodoljivom

Nisu muževi mišići ili auto koji vozi ono što potiče seksualnu želju kod žena - nego ono što kažu! Gotovo polovica (44%) udanih žena kažu kako za seks postanu raspoložene kada im muž kaže nešto lijepo. Isti učinak na 40 posto žena ima ako muž govori nešto seksi. A misao koja ih odmah oraspoloži za seks? Samo ljubav prema suprugu (67%).

Ludo zaljubljene

58 posto udanih žena zadovoljno je seksualnim životom, što je gotovo pet puta više od nezadovoljnih, kojih je 12 posto.

Seks je prioritet

Udane žene nisu se smirile u krevetu! 75 posto kaže kako je zdravi, dobar seks s partnerom jako ili izuzetno važan. Samo pet posto misli kako je dobar seksualni život nebitan.

Bračne dužnosti

Dvije trećine udanih žena prijavile su da su imale seks sa suprugom iz bračne obveze. Od njih, svaka peta to čini redovito.

Seks je najbolji izbor

Trećina žena kaže kako ništa radije ne bi radile nego imale seks sa suprugom. To biraju ispred gledanja filma, odlaska na masažu ili wellnessa. Za majke djece ispod 10 godina, polovica bi prije izabrala seks nego spavanje.

Stres

Previše za napraviti u malo vremena - 53 posto žena s djecom mlađom od 10 godina navode stres i iscrpljenost kao najveće ubojice seksualne želje, a slijede ih djeca (50 %).

Bilo jednom

Iako su im muževi sjajni i jako ih vole, polovica udanih žena priznaje da ponekad ima erotske maštarije o drugim muškarcima. O kome maštaju? Četrdeset posto o bivšim ljubavima.

Udane žene su uglavnom vjerne

Od svih udanih žena, svaka deseta je imala aferu, koje se najčešće događaju nakon 21 godine braka. Čak 77 posto udanih žena kažu kako ne bi prevarile svog muža čak i u slučaju da se to nikada ne otkrije, 11 posto kaže da bi, a 13 posto nije sigurno.

Izazovi prošlosti

Kada bi se udane žene mogle izvući s aferom, izabrale bi bivšu ljubav, čak pet puta češće nego što bi izabrale neku slavnu osobu, tri puta više nego potpunog stranca i šest puta više nego poslovnog kolegu.

Djeca

Gotovo polovina žena kaže da im je seks bio bolji prije nego su dobile djecu, dok trećina kaže kako dolazak djece nije utjecao na događanja u bračnoj postelji.

Magazin.hr